Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ekrem İmamoğlu, Vali Yerlikaya ile görüştükten sonra tramvaya binerek vatandaşlarla sohbet etti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 11.30’da İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ile bir araya geldi. Yaklaşık 1.5 saat süren buluşmanın ardından Gülhane durağından tramvaya binen İmamoğlu, yolculuğu boyunca vatandaşlarla sohbet etti, ulaşıma dair politikalarını anlattı.

Tramvay yolculuğunu Laleli durağında noktalayan İmamoğlu, Saraçhane’deki İBB Başkanlık binasına yürüyerek geldi, yolda esnafla fotoğraf çektirdi.

İBB binasında basına açıklamalarda bulunan İmamoğlu, geçen hafta istifa eden İBB bürokratlarıyla görüşüp görüşmeyeceğine dair soruya “Bugün davet ettim kendilerini, bir kısmı şehir dışındaymış. Biz davetimizi yaptık, istifa eden de var, izin alma hakları da var. Biz işimize bakacağız, nezaketimizi ve diyalog çabamızı göstermiş olduk. Kurumun hafızası burada, biz onu muhafaza edeceğiz” karşılığını verdi.

İmamoğlu ile Yerlikaya

“Vali ile ek görüşmelerimiz olacak”

İmamoğlu, Vali Ali Yerlikaya ile görüşmesine dair de “Karşılıklı sohbetimizin konusu İstanbul. Önümüzdeki aylarda nasıl bir başlangıç yapmamız gerektiğini, İstanbul’un temel sorunlarına eğileceğimiz ortak nasıl hamleler yapabileceğimizi konuştuk. Açıkçası 45-50 günlük süreci konuşamadık. Onunla ilgili de ek görüşmelerimiz olacak. Devlet geleneği gereği, nezaket gereği Valimizi ziyaret ederek önümüzdeki günlerde beklentilerimizi onların beklentilerini daha çok İstanbulluların ne istediğini konuştuk. Verimli bir sohbet oldu. Umarım İstanbul’a güzel hizmetlerin işbirliği ile çünkü her iki kurum da devlet kurumu. Valimiz ve bizler kurumlar hizmet seferberliği başlatacağımızı söyledik” diye konuştu.

İstanbul trafiğinin önemli sorunlarından çakarlı araçlara dair Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uyarılarını olumlu olarak değerlendiren İmamoğlu, “Türkiye’nin normalleşmesi, uygar tavırlara davranışlara erişmesi her hususta önemli. Sayın Cumhurbaşkanının buna dikkat çekmesi doğru. Ancak devletin her kademesinde fark edilir bir şekilde bunun değişmesi lazım. Hiç kimsenin ‘mış’ gibi yapmaması lazım. Bizim zaten hazırlığımız var. Protokol ya da makam aracı diye tarif ettiğimiz araçların sayılarını tespit ettiriyoruz. Hepsini bir araya toplayacağız. Sistemli bir şekilde bunun kullanılması noktasında vatandaşı rahatsız etmeyecek şekilde bir düzen oluşturacağız. Kaldı ki fazlalıklarla da ilgili olarak tasarruf kalemi anlamında çalışmalarımız olduğunu söylemiştim. Keşke bu ve bunun gibi düzenlemeler devam etsin. Bu da normalleşmenin bir parçası” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.