Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İsrail savaş uçaklarını hedefleyen Suriye savunma füzelerinden biri KKTC’ye düştü

Suriye resmi haber ajansı, İsrail hava kuvvetlerine ait uçakların dün gece yarısından sonra başkent Şam yakınlarında bazı hedefleri vurduğunu duyurdu. Saldırılarda dört sivilin öldüğü, 21 kişinin yaralandığı bildirildi. Suriyeli askeri kaynaklara göre uçaklar füzeleri Lübnan hava sahasındayken fırlattı. Suriye hava sistemlerinin karşılık verdiği saldırıyla eşzamanlı olarak Kuzey Kıbrıs’ta başkent Lefkoşa’nın 20 kilometre kuzeydoğusundaki Taşkent köyünde bir patlama meydana geldi.

Türk Ajansı-Kıbrıs (TAK) Müdürü gazeteci Fehmi Gürdallı, Taşkent’teki patlama konusunda kamuoyunu sosyal medyadan da bilgilendirdi.

Patlama ve ardından çıkan yangın büyük korkuya sebep oldu. KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay facebook’tan, “İlk bulgular patlamaya neden olan cismin niteliğinin ya patlayıcı taşıyan bir hava aracı ya da doğrudan doğruya bir patlayıcı (füze) olduğuna işaret etmektedir” açıklaması yaptı.  

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da can kaybına neden olmayan patlamanın Suriye’deki çatışmalarla ilgili olabileceğini ve ordunun inceleme yaptığını duyurdu:

“Büyük bir parça üzerinde yapılan inceleme büyük ihtimal füze olabileceğini gösteriyor. Göz şahitleri havada patladığını söylediler. Tek tesellimiz meskûn mahale düşmemesi. Son derece önemli bir hadise. Komutanlarla konuştuk, ülke dışından gelen bir cisim bilgisi var. Gün ışıyınca daha iyi anlayacağız. Bölgedeki savaştan bizim payımıza düşen de bu oldu. Bu hadise barış ve huzurun ne kadar önemli olduğunu gösteriyor.”

Sosyal medyada ise patlayan cismin Suriye hava savunma sistemi tarafından fırlatılan ve hedefini şaşıran Rus S-200 füzesi olduğu iddiası yer aldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.