Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İBB yönetiminde bir değişiklik daha: Yavuz Saltık, Özel Kalem Müdürlüğü’ne getirildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yönetiminde değişiklikler devam ediyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu dün akşam katıldığı bir televizyon programında Hayri Baraçlı’dan boşalan genel sekreterliğe Yavuz Erkut’un getirileceğini duyurmuştu. Bugün de İBB Özel Kalem Müdürlüğü’ne Yavuz Saltık’ın getirildiği öğrenildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yönetiminde istifalarla birlikte değişiklikler sürüyor. Hayri Baraçlı’nın genel sekreterlik görevinden istifa etmesinin ardından Mehmet Çakılcıoğlu vekaleten göreve atanmıştı ancak İmamoğlu dün katıldığı televizyon programında yeni genel sekreterin Yavuz Erkut olacağını duyurdu.

Yavuz Erkut, 1979’da çalışma hayatına başladığı TÜPRAŞ’ta değişik görevlerde bulunduktan sonra, 2000’de katıldığı Opet Petrolcülük’te son olarak genel müdür olarak görev yapıyordu. Erkut ilk mesai gününde İmamoğlu’nun basın danışmanı olarak atanmıştı.

Genel sekreterlik ve basın danışmanlığının ardından, İBB Özel Kalem Müdürlüğü’nde de bir değişiklik yapıldı ve yeni müdür Yavuz Saltık oldu. Saltık, Türk Hava Yolları’nın yer hizmetleri şirketi Turkish Ground Services’te (TGS) uzun yıllar basın müşaviri olarak görev yapmıştı. 2010-2014 yılları arasında TGS’de çalışan Saltık, 2014-2019 yılları arasında ise Beylikdüzü Belediyesi’nde İmamoğlu ile birlikte çalışmıştı.

Saltık’ın 2017’de İmamoğlu ile paylaştığı fotoğraf:

Bir diğer değişiklik de İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı’nda yaşandı. Bir önceki dönemde Ferrah Şarman’ın oturduğu başkanlık koltuğuna Nurcan Alan geçti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.