Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İmamoğlu’nun ziyaret talebine MHP dönmedi, AKP ise randevu vermedi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sabah saatlerinde CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile bir araya geldi. İmamoğlu, diğer partileri de ziyaret edeceğini duyururken MHP’nin kendisine dönmediğini, AKP’nin ise randevu vermediğini söyledi. İmamoğlu, Kaftancıoğlu ziyaretinin ardından Selimiye Kışlası’nda 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever ile buluştu.

İmamoğlu, seçim öncesi söz verdiği gibi partileri ziyaret etmeye başladı, ilk ziyaretini ise CHP’ye yaptı. İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile bir araya gelen İmamoğlu, ”Bugünkü ziyaretimiz biraz daha, siyasi partilere bakışımızın bir başlangıç ziyareti. İlk etapta Meclis’te grubu bulunan bütün siyasi partilerden talepte bulunarak yola çıktık. Bugün CHP’deyiz. Diğer partilerden randevularımız, girişimlerimiz var. Girişimlerimizin devam ettiği partilerimiz var. Bu bağlantı ve diyalog devamlı olsun. Bu uygulananın örnek olduğunu düşünüyorum. Asla vazgeçmeyeceğimiz bir uygulama olacak. Kim ne düşünürse ne yaparsa yapsın, önemsediğim yok. Ben şahsen toplumun adına doğru adım atıyorsak gerisini düşünmenin önemli olmadığını hissediyorum. Bu bağlamda, il yönetimiyle bir değerlendirme yapacağız. Partimde bulunmaktan büyük gurur ve onur duyuyorum” dedi.

“Çay davetini kahveye çevirdim”

Binali Yıldırım ile sözleştiği çay buluşmasına dair soruya İmamoğlu, ”Ben, bu çay davetinin süresinin dolduğunu düşünüyorum. Şimdi ben onu kahveye çevirdim ve İBB’nin Saraçhane binasına kendilerini davet ediyorum. Hem kahve içelim hem ağırlayalım hem İstanbul’la ilgili düşüncelerini alalım” yanıtını verdi. İmamoğlu, partilerden randevu talep ettiğini ancak AKP’nin talebi kabul etmediğini belirterek şunları söyledi: MHP’den henüz dönüş almadık. AK Parti bize randevu vermedi. Ama girişimlere devam edeceğiz. Bu bizim yaptığımız uygulamanın bir eksikliği değildir. Uygulamayı güzel yaptık. Diğer tavırla ilgili belki, kişisel bir tavırdır. Bilemem. Belki siyasi bir tavırdır. Ama dediğim gibi, çocukların ve gençlerin, bu şehrin insanlarının beklentisinin gerisinde bir uygulamadır. Geri bir uygulamadır. Bu manada, tekrar düşünmelerini tavsiye ediyorum. Bizim davetimiz hâlâ geçerli ve açıktır. Bunu açıkçası vermezlerse eğer, AK Parti için şimdilik konuşuyorum. Yenilemeye devam edeceğim. Umarım bir gün vazgeçerler.”

“Erdoğan’dan randevu talep edeceğim”

İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan randevu talep edip etmediğine dair soruya ise şu karşılığı verdi: ”Sayın Cumhurbaşkanını ben makama davet etmedim, aksine ben randevu talebinde bulunacağım dedim. Ki doğrusu da o. Kendileri bu ülkenin seçilmiş cumhurbaşkanı. Randevu talebine bulunacağım. Ondan sonra da bu ziyarette kendisi de uygun olursa davet de ederim. Yurtdışında olduğu için henüz davetimi yapmadım. TV yoluyla yaptım fakat fiili olarak randevu talep etmedim ama şimdi edeceğim.”

İmamoğlu ve Kaftancıoğlu, daha sonra CHP İstanbul il yönetimiyle bir araya geldi. İmamoğlu, Kaftancıoğlu’na yaptığı ziyaretin ardından 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever ile Selimiye Kışlası’nda buluştu.

İmamoğlu ve Org. Avsever, basına kapalı gerçekleştirilen görüşme öncesinde kışla içerisinde anı fotoğrafı çektirdi. Org. Avsever, kışlanın tarihi ve askeri işleviyle ilgili İmamoğlu’na teknik bilgiler verirken, İmamoğlu’na çerçeve içerisinde bir Türk bayrağı hediye etti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.