Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Meral Akşener: “Her başarısız iktidarın arkasında bir Bahçeli vardır”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında konuştu. Akşener’in konuşmasından satırbaşları şöyle:

“Kağıttan kaplanmış diye ordumuza hakaret edenleri, Genelkurmay Başkanını ‘örgüt lideri’ diye tutuklayanları, ‘Kumpas davasının savcısıyım’ diye övünenleri Allah’a havale ediyorum. Bu vesile ile Ergenekon kepazeliği sonucunda beraat eden tüm mağdurlara geçmiş olsun diliyorum.”

“Trump’ın Erdoğan’la yaptığı görüşme esir alındığımızı ortaya koydu”

“Dünya birkaç gündür Japonya’daki G-20 zirvesini konuşuyor. Türkiye’ye tezgâh hazırlayanlara karşı elbette devletimizin yanındayız. Trump’ı ‘cici çocuk’ gibi göstermeye çalışan medyaya bakmayın. Trump, yaptığı basın açıklamasında; Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna geçemeyeceğini ilan etmekle kalmadı, bu talebini Erdoğan’ın kabullendiğini ifade etti. Dünün ‘Eyy Trump’ı, bugünün ‘dostum Trump’ı’ ‘Papazı da bırak dedim bırakıverdi’ dedi. Trump’ın Erdoğan’la yaptığı görüşme esir alındığımızı ortaya koydu. Anlaşılıyor ki S-400’ler alınsa bile bir depoda küflenmeye terk edilecek. Vatandaşın parasıyla gıcır gıcır Patriotlar alınmaya devam edilecek. Görüldüğü kadarıyla Sayın Erdoğan, içine çekildiği tuzağın farkında bile değil, bir silah satma yarışının aktörü oldu, çıktı. Bunun yanında, Libya’da olanlar, iktidarın Suriye’de yaşananlardan ders çıkarmadığının bir başka kanıtıdır. Altı vatandaşımız Libya’da çatışan grupların eline rehin edildi. Kurtulan vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum.”

“Sandık darbesiyle başaramayanlar vesayetle iş yapmaya çalışıyorlar”

“Türkiye dökülen bu sisteme nasıl geçti, Erdoğan nasıl ikna edildi. Ben Erdoğan’ın yakın çevresi ve ortağı tarafından yanıltıldığını düşünüyorum. AK Parti ile saray arasına, AK Parti ile halk arasına fersah fersah mesafe, zenginler girdi. Bu sizi ilgilendirir ama milletin istedikleri, bekledikleri bizim için önemli. Yapmayın, milletin beklentisine uygun davranın. Millete inatlaşmayın, böyle yapan kimse başarılı olamamıştır. Sandık darbesiyle de yapamayanlar vesayetle iş yapmaya çalışıyorlar. Belediye başkanlarının yetkilerini kısıtlamaya çalışıyorlar. Siz millete derdinizi anlatamadığınız için değil, milleti anlamadığınız için başarısız olduğunuz. Milletle aranızda 300 araba var, saray var. Saray bir paralel evrendir.”

“Muhalefet partilerine kapattığınız TRT’yi teröristlere açamazsınız”

“23 Mart öncesi, ‘beka beka’ diyenler teröristbaşı ile mektup arkadaşı oldular. Küçük ortak ‘Öcalan canisi HDP’ye tarafsızlık çağrısı yapılıyor, bu görmezden gelinemez’ diyor. Küçük ortak deyince de kızıyor. Ne diyeyim, ‘eşbaşkan’ mı diyeyim? Sayın Erdoğan, ‘Ben Osman Öcalan’ın kırmızı bültenle arandığını bilmiyordum’ diyor. TRT ekranlarına çıkarılan o adam karakollarımıza saldırmış, 74 vatan evladımızı şehit etmiş bir alçaktır. Hadi bizi, milletimizi saf sanıyorsun, atıp tutuyorsun da mahşerde peygamberimize komşu olacak şehitlerimize ne diyeceksin? Muhalefet partilerine kapattığınız TRT’yi teröristlere açamazsınız.”

“O ballı ihaleleri alanlar teşekkür etsin sana!”

“Sayın Erdoğan bizden teşekkür bekliyor, idarecinin milletten minnet beklediği nerede görülmüş. Yol yaptın diye, köprü yaptın diye teşekkür bekleyemez, böyle küçük düşünemezsin. Elâlem Mars’a gidecek, bizimki köprüyle övünüyor. O ballı ihaleleri alan müteahhitler teşekkür etsin sana. Milyonlarca genç işsiz. Onların sorunlarını çözersin teşekkür ederim. Suriyeliler evlerine gider, teşekkür ederim. Emeklilikte ‘Saray’a’ takılanların sorunlarını çözersin, teşekkür ederiz. Yaptığınız yollar, ki göreviniz; karın doyurmuyor. Yol yaptınız diye ekonomik krizi anlatmayalım mı? Ekonomiyi düze çıkarın. Ekonomiden anlamayan damadı, müfteri içişleri bakanını, küfürbaz tarım bakanını derhal görevden alın. Sayın Erdoğan bana ‘Sen de içişleri bakanlığı yaptın, neden yol yapmadın’ diyor. Teröristin kırmızı bültenle arandığını bilmeyen tabii içişleri bakanının yol yapmayacağını da bilmez. Sekiz aylık bakanlığımda, evet yol yapmadım, en etkin terörle mücadele faaliyetini yürüttüm. Yetkin var, incele, hangi kritik kararlara imza atmışım. İçişleri bakanlığını işgal eden o iftiracı zat da öğrensin.”

“Her başarısız iktidarın arkasında bir Bahçeli vardır”

“Hani her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır denir ya, her başarısız iktidarın arkasında bir Bahçeli vardır. Her ekonomik krizin arkasında bir Bahçeli vardır. Bu şahsiyet girdiği her yeri kurutuyor, iflah olmuyor. Çok şükür biz ucuz atlattık. Teşekkür bahsi açılınca, Bahçeli’ye teşekkür etmem gereken bir konu var. Bahçeli terörist başının mektubuna sahip çıkarak, kin kusarak, nefret saçarak İYİ Parti’yi kurmamızın ne kadar doğru olduğunu cümle âleme kanıtladın.”

“Kelebek Etkisi ve Kaos Teorisi”

“İstanbul seçiminde demokrasiye sahip çıkmamız ağırlarına gitmiş. Biz milleti bölmeyin, birbirine düşman yapmayın dedik. Haklı çıktık. Yanlışlarını gözden geçirmelerini bekliyoruz. Bunları uyardılar, milletin şamarını da yediler ama hâlâ aynı şeyleri söylüyorlar. Çünkü bunların derdi İYİ Parti ile, Meral Akşener ile. Önce kolayca baş ederiz sandılar, bir hevesle yola çıktığımızı eve döneceğimizi sandılar. Ama olmadı. En sonunda ‘Biz ettik sen etme’ diyecekler. Sayın Erdoğan’ın yanında okuyanlar vardır, Kelebek Etkisi ve Kaos Teorisi. Kelebek Etkisi İYİ Parti’dir.”

“23 Haziran’ın faturasını bize kesiyorlar, şeref duyarım”

“2016’da hakkımda küçük ortağı memnun etmek için bir soruşturma açtılar. Aradılar taradılar, bir şey bulamadılar. Meydanlarda benim hakkımda konuştu, ‘Kaçacak deliği’ yok dedi. Gazi Meclisi delik olarak görüyor. Ben de çantamı hazırladım çıktım dedim ki bu çanta Menderes’in, Demirel’in, Ecevit’in elindeydi; Pınarhisar’a giderken senin elindeydi. Şimdi benim elime verdi o çantayı, teşekkür ederim. O ciddiyetsiz soruşturmayı yeniden raftan indirmek için benim telefon kayıtlarımı istiyorlar, günaydın. 23 Haziran’ın faturasını bize kesiyorlar, şeref duyarım.”

“Sayın Erdoğan, kaldır gizlilik kararını beni ifadeye çağır”

“Sayın Erdoğan, kaldır gizlilik kararını beni ifadeye çağır. Çağırın, FETÖ’nün siyasi ayağı kim araştırılsın. Kimler turizm acentesi gibi uçak dolusu adamları bunların inine göndermiş konuşalım, araştırılsın. Gece ‘Babam hocaefendi için namaza kalkıyor’ diyen damat kimmiş konuşalım, araştırılsın. Zamanında Meral Akşener’i dinlemediğinizi konuşalım, araştırılsın. Hâlâ siyaset yapan ortakların partilerinde çocuklarını FETÖ’nün adamlarına ABD’de okutup paralarını ödetenler kimmiş konuşalım, araştırılsın. Yargıyı nasıl, hangi saiklerle FETÖ’ye teslim ettiniz konuşalım, araştırılsın. Size dört yaveri kim verdi dördü nasıl FETÖ’cü çıktı konuşalım, araştırılsın. Yarın Osman Öcalan’a yaptığınız gibi TRT’yi Pensilvanya’ya göndermenizin önüne geçmek için konuşalım, araştırılsın. Bu işten öyle kolay kaçamazsın Sayın Erdoğan.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.