Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Batman’da Valilik ile Belediye arasında kayyumun değiştirdiği “logo” restleşmesi

Batman Belediye Meclisi, daha önce kayyum tarafından değiştirilen eski logoyu yeniden kullanmak için karar çıkarıp, onaması için Valiliğe gönderdi. Valilik ise “kamu yararı olmadığı” gerekçesiyle kararı onaylamayarak geri çevirdi. Batman Belediyesi Eş Başkanı Dr. Mehmet Demir, reddedilen kararı aynı şekilde alıp onanması için yeniden Valiliğe göndereceklerini söyledi.

 

Kayyum, 62 yıllık belediye logosunu değiştirdi

Batman Belediyesi’ne atanan kayyum Ertuğ Şevket Aksoy, Mayıs 2017’de belediyenin 62 yıldır kullandığı ve üzerinde, at başı ve petrol kulesi bulunan logoyu değiştirdi. Kayyum tarafından yaptırılan yeni logoda ise Batman’ın simgesi olarak bilinen at başı ve petrol kulesi içerikli mavi logo yenisiyle değiştirildi. Yeni logoda, Hasankeyf’in Zeynelbey Türbesi, Hasankeyf Köprüsü ve at başı simgeleri yer aldı. 31 Mart seçimlerinde belediyenin HDP tarafından kazanılmasından sonra Belediye Eş Başkanı Mehmet Demir, kayyumun izlerini sileceklerini söylemişti. Demir yaptığı açıklamada, “Kayyumun izlerini tek tek siliyoruz. Kayyumun değiştirdiği logomuzu Meclis kararıyla tekrardan değiştiriyoruz” demişti.

Batman Belediye Meclisi eski logoyu kullanmak için karar aldı, Valilik onamadı

HDP’li Batman Belediye Meclisi 14 Haziran 2019 tarihli toplantısında yeni logonun eski logo ile değiştirilmesi kararını alarak, kararı onaylaması için Batman Valiliği’ne gönderdi. Batman Valiliği ise kararla ilgili olarak “Batman Belediyesi’ne ait logonun değişimini öngören Batman Belediye Meclisinin 14.06.2019 tarihli kararı Valiliğimizce incelenmiş olup, kamu yararı görülmediğinden karar onaylanmadan iade edilmiştir. 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 81. maddesi uyarınca mülki idare amiri tarafından karar onaylanmadığından logo değiştirme işlemi gerçekleştirilmeyecektiraçıklamasını yaptı.

Batman Belediyesi Eş Başkanı Dr. Mehmet Demir konu hakkında, “Biz daha önce aldığımız kararı aynı şekilde alıp bir daha göndereceğiz. Eğer onaylamaz ise o zaman adli süreci başlatacağız. Valilik zaten bugüne kadar aldığımız kararların yüzde 95’ini hiçbir gerekçe göstermeden yeniden görüşülmesi için iade etti. Bir nevi belediye meclisinin çalışmaları bloke edilmek isteniyor. Biz de yasal haklarımızı kullanacağız” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.