Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sezonun üçüncü Grand Slam’i Wimbledon’da iki gün geride kaldı

1877’den beri Londra’da düzenlenen çim korttaki en büyük turnuva olan Wimbledon’da iki gün geride kaldı.

Geçtiğimiz iki gün içinde kadınlarda 2017 yılının şampiyonu İspanyol Garbine Muguruza dünya 121 numarası Brezilyalı Beatriz Haddad Maia’ya 6-4’lük iki set sonucunda yenildi. Muguruza, turnuvaya geçtiğimiz yıl da ikinci turda veda etmişti.

Garbine Muguruza

Kariyerinin ilk Gland Slam şampiyonluğunu Wimbledon’da yaşamış olan Maria Sharapova ise bu yıl da ikinci turu göremeden elendi. Fransız Pauline Parmentier ile karşılaşan Sharapova, final setinde 5-0 gerideyken maçtan çekildi. Sakatlıkların peşini bırakmadığı “Masha” lakaplı tenisçi, şubat ayından beri çıktığı üçüncü maçta tekrar sakatlanmış oldu. Masha kariyeri için kilometre taşı olan Wimbledon’da dört yıldır maç kazanamıyor.

Maria Sharapova

Erkek tarafında ise son iki yıldır Fransa Açık’ta final oynayan Avusturyalı Dominic Thiem, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ikinci turu göremeden Wimbledon’a veda etti.

Dominic Thiem

Yine yaşından dolayı favori görülmeyen Roger Federer ise 1997 doğumlu rakibi Lloyd Harris karşısında ilk sette basit bir hatadan seti verse de diğer setleri alarak bir üst tura yükseldi. “Ekselansları”nın dokuzuncu Wimbledon şampiyonluğu için kortta olduğunu da belirtmek gerek.

Roger Federer

Roland Garros şampiyonu Rafael Nadal ise ilk turu kayıpsız atlattı. Bugün ise Erkekler Dünya Sıralaraması’nda (ATP) 1 numara olan Novak Djokovic, ABD’li Denis Kudla ile karşılaşacak.

Rafael Nadal

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.