Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: “Ergenekon ve 15 Temmuz aynı zincirin halkaları olarak görülüyorsa, devamının geleceği de hesaba katılmalıdır”

Gazeteci Murat Yetkin bugün kişisel blogunda “Ergenekon hesaplaşması: devamı gelebilir, dikkat” başlıklı bir yazı yayınladı. “Ergenekon Davası resmen bitti ama dosya hâlâ açık. Ergenekon ve 15 Temmuz’u aynı zincirin halkaları olarak görmek mümkünse, devamı da mümkün” diyen Yetkin yazısını şu satırlarla bitirdi:

“Ergenekon davaları görüntüde AK Parti’yi askeri darbeden koruma, 15 Temmuz ise askeri bir cuntayla AK Parti’yi devirmek amacındadır. Oysa her ikisindeki iki ortak nokta, baş aktörlerinin Cemaatçi olması ve Ortadoğu’da kritik gelişmeler yaşanırken Türk Silahlı Kuvvetlerini zayıflatmasıdır. 

Ortadoğu’da bugünlerde de (Irak ve Suriye’den sonra) Türkiye’nin bir başka komşusu İran’a yönelik müthiş bir enerji birikimi yaşanıyor ve bu defa İsrail ve Suudi Arabistan gibi iki bölge ülkesi de oyun planının asli aktörleri arasında görülüyor.
Eğer Ergenekon ve 15 Temmuz aynı zincirin halkaları olarak görülüyorsa, devamının geleceği de hesaba katılmalıdır.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.