Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Reyhanlı’da patlama: İki kişi hayatını kaybetti, iki yaralı var

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde bir otomobilde meydana gelen patlamada iki kişi hayatını kaybetti, iki kişi de yaralandı.

Mehmet Akif Ersoy Caddesi’nde, Reyhanlı Kaymakamlığı’nın 750 metre yakınında meydana gelen patlamaya ilişkin olarak Hatay Valisi Rahmi Doğan, AA muhabirine açıklamalarda bulundu. Doğan, araçtaki patlamanın kaynağının henüz bilinmediğini, ilk tespitlere göre de iki kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Patlama sonucu araçta bulunan üç Suriyeli’den ikisi hayatını kaybederken biri yaralandı. Yaralı, İskenderun Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Bölgede bomba imha timleri çalışma yaparken polis ekipleri de bölgedeki güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, patlamanın saat 12.50 sıralarında meydana geldiği, patlayıcının el yapımı bir patlayıcı olduğu ve aracın sahibi olan kişinin kimliğinin tespit edildiği belirtildi.

Açıklamada, araçta bulunan kişilerin tüm bağlantılarının araştırıldığı, meydana gelen olayda araç dışındaki kimseye zarar gelmediği de kaydedildi.

Soylu: “Patlama EYP’nin zaman ayarı veya diğer iç/dış etmenlerden kaynaklanmış olabilir”

Konuya ilişkin olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da açıklama yaptı. Soylu, Türkiye’de geçici kimlikle yaşayan bir Suriyeli’ye ait olduğu belirlenen aracın seyir halindeyken patladığını söyledi. Soylu’nun olaya ilişkin açıklaması şöyle:

“Seyir halindeki bir aracın içinde biz EYP olduğunu düşünüyoruz. Laboratuvar sonuçlarına ihtiyacımız var. Üçünün de kimliği belli. Üçü de geçici koruma kapsamında, geçici kimliğiyle beraber Türkiye’de yaşayan Suriyeli. Ve ikisi hayatını kaybetti, öldü. Birisi de şu anda ağır yaralı.

Araç seyir halindeyken patladı. Ya içerisindeki EYP’nin zaman ayarı veya başka bir iç/dış etkenden kaynaklanmıştır ama olayla ilgili tam soruşturma ve tüm bilgiler, veriler geldiğinde kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Etrafta herhangi bir hasar sözkonusu değildir. En yakınındaki arabada bile hasar söz konusu değildir. Ve ilgili tüm bağlantılarla ilgili de arkadaşlarımız çalışıyorlar. Elde edilen bilgiler, veriler var. Netleştiğinde paylaşılacaktır.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.