Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şehit Anaları Derneği Başkanı Pakize Akbaba: “Avukatlar sadece beni değil Türkiye’yi savunacak”

Haber: Satiye Özdemir

Şehit Anaları Derneği Başkanı Pakize Akbaba‘ya 5 Aralık 2017 tarihinde CHP’nin Eşitlik ve Adalet Kadın buluşmasında yaptığı konuşmadan dolayı “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla dava açıldı. 

Dava açılan konuşmada Akbaba şunları söylemişti:

“Şimdi PKK terör örgütü bitti, FETÖ çıktı meydana. Kardeşim FETÖ’yü niye banka kapılarında arıyorsun? FETÖ Meclis’tedir. Önce Meclis’i temizle. Ne dediler, ‘Artık analar ağlamayacak’ dediler. ‘Şehitler gelmeyecek’ dediler. ‘Niçin şehit geliyor’ diyorum, gücünüz yetmiyorsa bırakın o görevi. Siz yemin etmediniz mi?”

Yaptığı bu konuşma nedeniyle hakkında cumhurbaşkanına hakaretten dava açılan Pakize Akbaba Medyascope‘a konuştu. Akbaba şunları söyledi: 

“Bahçeli neler dedi. Okul çocukları bile birbirine bu hakaretleri yapmazlar. Ona dava açmadı, sarmaş dolaş olmuşlar. Ben Türkiye’yi temsil eden bir anayım, beni susturamaz. Herkes haddini bilsin. Pakize ana susmayacak, doğruları da söylemeye devam edecek. Ben kahraman analarımızı örnek alarak çıktım bu yola. Onurlu gururlu şehit anasıyım ben. Benim ümidim gençler, hukukçular, adalet, ümidim Türk milleti. Ben 27 senedir mücadele ediyorum, her yerde her zaman. On birinci ayın yedisinde Ankara’da duruşmam var. Bütün hukukçuları, bütün gençleri, bütün anneleri, çocuğu olsun olmasın Türk kadınlarını bekliyorum. Türkiye’yi kadınlar kurtaracak, benim gibi analar kurtaracak.”

Röportajın tamamı: 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.