Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trump’ın kampanyasındaki “gerçek Amerikan işçisi”nin İzmirli olduğu anlaşıldı

ABD’de başkanlık seçimleri yaklaşırken, Donald Trump kampanyasına hız verdi. Trump’ın kampanyasında Amerikan değerlerine ve işçilerine vurgu yapılırken bunlarla ilgili çeşitli görseller kullanıldı. Ancak “Gerçek Amerikan işçisi” diye sunulan görseldeki işçinin bir Türkiye vatandaş olduğu ortaya çıktı.

Trump uzun zamandır ABD’ye gelen göçmenleri hedef alıyor ve bunların Amerikan işçilerinin yapması gereken işleri aldığını ve Amerikalılar’ın yoksullaşmasında payları olduğunu söylüyor, göçmen karşıtı bir politik söylem izliyor. ABD’de 2020 yılında yapılacak başkanlık seçimleri öncesinde Trump bu retoriği güçlendirirken, ‘Amerika’yı Yeniden Harika Yapacağız’ adlı Trump destekçilerinin oluşturduğu bir platform Facebook kampanyasında bu söylemleri kullanıyor. Görseller oluşturularak yapılan Facebook reklamlarının birinde bir gencin Trump destekçisi olduğu belirtiliyor. Reklamda gencin adı da veriliyor: Vaşington’dan Thomas. Ancak daha sonra ortaya çıktı ki sözkonusu resimler İzmir merkezli bir yapım şirketinin sitesinden alınmış.

Bu durum ortaya çıktıktan sonra Twitter’da yapılan yorumlarda resimdeki gencin İzmir’de bir kafe sahibi olduğu belirtildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.