Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yargıtay, Mehmet Altan için beraat istedi, Nazlı Ilıcak ve Ahmet Altan’ın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezalarını bozdu, ancak tahliye etmedi

Gazeteci ve yazarlar Ahmet Altan, Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak’a “Anayasa’yı ihlal” suçundan verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası kararı Yargıtay tarafından bozuldu. Mehmet Altan için beraat istendi, iki yılı aşkın süredir tutuklu bulunan Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak’ın tahliye talebi ise reddedildi. 

FETÖ’ye yardım suçlamasıyla Eylül 2016’da tutuklanan Ahmet Altan, Mehmet Altan ile 26 Temmuz 2016’dan bu yana tutuklu bulunan Nazlı Ilıcak, İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 16 Şubat 2018’de “Anayasa’yı ihlal” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Anayasa Mahkemesi, 11 Ocak 2018’de Mehmet Altan’ın bireysel başvurusuyla ilgili, kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı ile ifade ve basın özgürlüklerinin ihlal edildiği değerlendirmesi yaptı. Altan, buna karşın tahliye edilmedi. 20 Mart 2018’de de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Mehmet Altan’ın “özgürlük ve güvenlik hakkı” ile “ifade özgürlüğü” hakkının ihlal edildiğini tespit etti. Altan, bu kararla da tahliye edilmedi. Altan, 27 Haziran 2018’de istinaf mahkemesi tarafından serbest bırakıldı. 

Yargıtay: “Örgüte yardım suçundan ceza verilsin”

Yerel mahkemenin mahkûmiyet kararıyla ilgili incelemesini tamamlayan Yargıtay 16. Ceza Dairesi, kararı bozdu. Yargıtay, Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak’a “örgüte yardım” suçundan ceza verilmesini talep ederken, Mehmet Altan’ın ise yeterli ve inandırıcı delil bulunmadığından beraatına hükmedilmesi gerektiğine karar verdi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.