Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya görevinden alındı, yerine yardımcısı Murat Uysal atandı

Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya görevinden alındı. Çetinkaya’nın yerine Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Murat Uysal atandı. Görevden alınan Çetinkaya’nın görev süresi 10 ay sonra sona eriyordu.

Yeni başkandan ilk açıklama

Merkez Bankası Başkanlığı görevine getirilen Murat Uysal kararın ardından ilk mesajında “Para politikaları araçlarını bağımsız olarak uygulamaya devam edeceğim. Uygulanacak politikalarla ilgili iletişim kanallarını üst düzeyde kullanacağım” dedi.

Murat Uysal kimdir?

İstanbul’da 1971 yılında doğan Uysal, Galatasaray Lisesi’nin ardından İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İktisat Bölümü’nden mezun oldu. Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü Bankacılık Ana Bilim Dalında yüksek lisans yapan Uysal, bu dönemde “Enflasyon Hedeflemesi, Dünyada ve Türkiye’deki Uygulamaları” konulu yüksek lisansını tamamladı.

Meslek hayatına 1998 yılında bankacılık sektöründe başlayan Uysal, Döviz ve Para Piyasaları ile Menkul Kıymetlerden Sorumlu Uzman ve Yöneticilik görevlerinde bulundu. Türkiye Halk Bankası’nda 2007-2011 yılları arasında Para ve Sermaye Piyasaları Daire Başkanlığı yapan Uysal, Kasım 2011-Haziran 2016 döneminde ise Halk Bankası’nda Hazine Yönetiminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüttü. 

Eşzamanlı olarak 2008-2010 yıllarında Halk Yatırım AŞ Denetim Kurulu Üyesi, 2011 yılında Halk Portföy AŞ Yönetim Kurulu Üyesi, 2012-2014 yıllarında Halk Portföy AŞ Yönetim Kurulu Başkanı, Nisan 2015-Nisan 2016 döneminde Halk Leasing Finansal Kiralama AŞ Yönetim Kurulu Üyesi olan Uysal, Mart 2015-Haziran 2016 yıllarında ise Halk Yatırım Menkul Değerler AŞ Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinde bulundu. 

9 Haziran 2016 tarihinden bu yana Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Uysal, İngilizce ve Fransızca biliyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.