Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Demirtaş yargı sürecini anlattı: “Neden siyasi rehine olduğumuzun daha iyi anlaşıldığını umuyoruz”

Tutuklu bulunan, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, sosyal medya hesabından yargılandığı davaya ve hakkındaki iddialara ilişkin açıklamalarda bulundu. Demirtaş, “Malum nedenlerle, medyanın önemli bir kısmı duruşmalarımı takip etmiyor. Ancak herkesin gerçekleri bilme hakkı var” dedi ve yargılanma sürecindeki usulsüzleri anlattı.

Yargılanma sürecini “kumpas” olarak nitelendiren Demirtaş, hakkındaki iddiaları madde madde açıkladı. Deliller noktasında pek çok usulsüzlük yapıldığını, bu usulsüzlüklerin ortaya çıktığını, hakkındaki fezlekeyi düzenleyen savcıların, başta Uğur Özcan olmak üzere cemaatten tutuklandığını, tüm bunların Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) taşındığını fakat AYM’nin bu delilleri incelemeyerek başvuruyu reddettiğini, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin de yargılamanın ve tutukluluğun siyasi olduğuna karar vermesine rağmen bu kararın tanınmadığını belirtti.

Demirtaş, açıklamalarını “Neden siyasi rehine olduğumuzun daha da iyi anlaşıldığını umuyoruz” diyerek bitirdi ve anlattıklarının dışındaki tüm iddiaların yalan ve iftira olduğunu söyledi.

Demirtaş’ın yargılanma sürecini anlattığı tweetler şöyle:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.