Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yunanistan’ın yeni başbakanı Miçotakis’in kabinesinde, diğer partilerden siyasilerle birlikte çok sayıda teknokrat yer aldı

Yunanistan’da yeni başbakan Kiryakos Miçotakis, cumhurbaşkanından görevi alır almaz kabinesini açıkladı. Miçotakis’in kabinesinde, partisi Yeni Demokrasi’nin dışından birtakım figürlerle birlikte siyasetin dışından teknokratlar da dikkat çekiyor. Yunan medyasına göre Miçotakis’in bu tercihinde, kampanya sürecinde verdiği vaatleri geciktirmeden gerçekleştirme hedefi etkili oldu.  

Miçotakis, kabinesinin en önemli iki pozisyonunu partideki yardımcıları Kostis Hacıdakis ve Adonis Georgiadis’e ayırdı. Çevre ve Enerji Bakanı olan Hacıdakis’in en önemli sorumluluk alanı borç batağında olan Kamu Enerji Kurumu olacak. Kalkınma ve Yatırım Bakanı olan Georgiadis’in ise Elliniko’daki eski Atina Havalimanı’nın özelleştirilmesi başta olmak üzere tamamlanamayan projeleri ele alması bekleniyor. 

Yeni Demokrasi Partisi’nin önde gelen milletvekillerinden Nikos Dendias dışişleri bakanı olurken, Vatandaşı Koruma Bakanlığı’na sosyalist kimliğiyle bilinen Mikalis Hrisohoidis getirildi. Hrisohoidis, Kültür ve Spor Bakanlığı’na getirilen Lina Mendoni ile birlikte, Yunanistan’ın eski merkez sol, sosyal demokrat partisi PASOK’un devamı niteliğinde faaliyet gösteren ve seçimlerde üçüncü olan Merkez Değişim Hareketi KINAL’a üye olmalarına rağmen Miçotakis’in kabinesine girdi. Miçotakis, bu iki sosyaliste kabinesinde yer vererek hükümetini merkeze çekmeye çalışırken, KINAL ise kabinenin kamuoyuna duyurulmasının ardından Hrisohoidis ve Mendoni’yi üyelikten çıkardı. 

Miçotakis aynı zamanda kabinesindeki 21 pozisyona, siyasetin dışından gelen teknokratları atadı. Kritik kabine pozisyonları için teknokratları tercih eden Miçotakis’in, bu adımıyla hükümetinin verilen vaatleri etkili ve partizan olmayan bir şekilde gerçekleştirmesini hedeflediği söyleniyor. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.