Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan, Ali Babacan’la görüşmesini anlattı: “Ümmeti parçalamaya hakkınız yok”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna-Hersek ziyareti dönüşü uçakta medya mensuplarının sorularını yanıtladı ve parti kurmayı planladığı düşünülen Ali Babacan’la görüşmesini anlattı. Erdoğan, Babacan’a “Parti mi kuracaksınız?” diye sorduğunu ve Babacan’ın “Şu anda düşünmüyoruz ama bir platform olarak çalışıyoruz” cevabını verdiğini söyledi.

“Dava terk edilmez”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaşananların devamını şöyle anlattı: “Dedim ki ‘Bak Ali Bey, eğer senin bu kabineye katkı verme noktasında yaptığınız çalışmalar varsa, vereceğiz bilgiler varsa biz bunlardan istifade ederiz. Malum ben sana partide danışmanlık teklif ettim, kabul etmedin.’ Daha ileri gidiyorum; Özbekistan Başkanı benden orada devletin yapılanmasında eleman istedi. Ali Bey’i teklif ettim. Maalesef oraya da evet demedi.

Bizim dava arkadaşlığımızda bir şey var. Dava terk edilmez. Burada sonuna kadar hizmet sözkonusudur. Ali Bey, AK Parti içinde belki de Türkiye’de en genç yaşta bakanlık görevlerine gelen birisidir. Anlaştığımız, anlaşamadığımız birçok konu olmuştur. Bunlardan en önemlisi de faiz meselesidir. Faiz konusunda hiçbir zaman anlaşamadık. Çünkü faizin bizden ne denli götürüsü olduğunu hep kendilerine söylemişimdir. Uyulduğu zaman enflasyon nerelere kadar inmiştir. 4,6’ya kadar faiz düştü. Enflasyon da 7 civarındaydı. Hatırlayın ondan sonra bize hemen ciddi darbe olayı yapıldı. Bu darbe olayında da bir anda Taksim Gezi olaylarını yaşadık ve faizde, enflasyonda çift haneli rakamlara çıkmış olduk. Dolayısıyla da ilanihaye bu insanlar burada kalacak diye bir şey yok.”

“Cumhurbaşkanlığı makamından ayrıldıktan sonra partisine üye dahi olmamıştır”

Erdoğan, isim vermeden Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu’ndan da bahsetti: “Aynı şekilde başbakanlık koltuğuna gelip oturan arkadaşlarımızın nereden nereye nasıl geldikleri malum. Cumhurbaşkanlığı makamına gelip oturanların nereden nereye nasıl geldikleri malum. Bütün bunlarla beraber, yola çıkarken her şey iyi, güzel ama cumhurbaşkanlığı makamından ayrıldıktan sonra mensubu olduğu partisine üye dahi olmamıştır.”

“Bu ümmeti parçalamaya hakkınız yok”

“Şimdi Ali Bey de hemen rahatlıkla istifasını vermiştir, hayırlısı olsun. Partimizden bu şekilde ayrılanlar daha önce de olmuştu. Bu isimler kimlerdi diye sorsam acaba hatırlar mısınız? Ben Ali Bey’in kendisine de söyledim; ‘Yolunuz yolunuzdur eyvallah ama şunu unutmayın ki bu ümmeti parçalamaya hakkınız yok. Siz bunu yapıyorsunuz. Bunun parçalanmasıyla da bir yere gidemeyeceksiniz’ dedim. Şunu da söyledim, ‘Fazla da geç kalmayın’ dedim.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Babacan, Davutoğlu ve Gül’e kırgınlığınız var mı?” sorusuna ise “Bunlara kırgınlık olmayacak da kime olacak” karşılığını verdi ve bu isimlerin cumhurbaşkanlığı seçimleri ile yerel seçimlerde de destek vermediklerini söyledi. 

“Merkez Bankası başkanının tasarrufları nedeniyle ağır bedeller ödendi”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya’nın görevden alınmasına ilişkin de ilk kez konuştu. Erdoğan, “Sayın Merkez Bankası başkanının kendine has birçok tasarrufu olmuştur ve bu tasarruflar neticesinde maalesef ağır bedeller ödendi. Bu artık bir yere kadar katlanılabilirdi, çekilmez oldu. En önemlisi piyasalara güven vermedi. Piyasalarla iletişimi iyi değildi. Hazine ve Maliye bakanım olmak üzere arkadaşlarımızla değerlendirmemizi yaptık ve burada bir değişikliğe gitmenin faydalı olacağına inandık” dedi.

“Ayda bir, senede bir referanduma gidemeyiz”

Erdoğan’a muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Cumhurbaşkanının tarafsızlığını referanduma götürelim” çağrısı da hatırlatıldı. Erdoğan, “Sayın Kılıçdaroğlu eğer bir demokratsa milletin verdiği bir karara saygı duyması lazım. Bu iş bitti. Biz kalkıp da ayda bir, senede bir referanduma gidemeyiz. Şimdi şöyle bir yürüyelim, bakalım nasıl netice alıyoruz, bunları görelim. Sayın Kılıçdaroğlu’nun bu yaklaşımı güveni de ve istikrarı da tehdit ediyor” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.