Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İtalya İçişleri Bakanı Salvini, ülkeye gelen mültecilere karşı askeri gemilerin kullanılmasını istiyor

İtalya İçişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Matteo Salvini, ülkeye gelen göçmen gemilerinin uzak tutulması için askeri gemileri kullanmak istediğini söyledi.

Bakan, geçen gün Sicilya’nın Mineo bölgesinde bulunan, 2014 yılında 4 bin 100 mülteci konaklıyorken şimdi boşaltılan, Avrupa’nın en büyük mülteci merkezlerinden birini gezdi. Aşırı sağcı bakan, mülteci merkezinin bulunduğu Mineo’nun ‘uyuşturucu, fuhuş ve şiddet’ merkezine dönüştüğünü iddia etti.

Tunuslu mültecileri geri almaları için Tunus makamlarına yazdığını belirten Salvini, merkezi gezdikten sonra yaptığı basın toplantısına ‘Mineo’nun kapandığı bu güzel sabah’ cümlesiyle başladı.

İtalya’nın deniz yoluyla gelen göçmenleri engellemek için daha fazla yatırım yapmak istediğini söyleyen Salvini, göçmenleri İtalya’dan uzak tutmak adına askeri gemi ve hava devriyelerini sahillere yerleştirmek istediğini açıkladı. Bakan, insan kaçakçılığında kullanılan gemilerin henüz uluslararası sulara ulaşmadan yakalanması için Libya sahil güvenliğine 10 motorbotun verilmesinin planlandığını da açıkladı.

2019’un başından beri İtalya’ya 3 bin 126 göçmen geldi. Bu göçmenlerin büyük çoğunluğu Tunus, Cezayir, Bangladeş, Irak, Fildişi Sahili ve Pakistan gibi ülkelerden geliyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.