Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: “Erdoğan’ın Babacan’a ‘ümmet’ kozu, Ankara’nın karar süreçlerindeki hasarı gösteriyor”

Gazeteci Murat Yetkin bugün blogunda yayımladığı yazısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın AKP’den istifa eden ve yeni parti kurma hazırlığı yapan Ali Babacan‘a yönelik söylediği sözleri odağına aldı.

Erdoğan’ın Ali Babacan’ı durduracağı inancıyla “Ümmeti bölersin” kozunu oynamasının birkaç açıdan önemli olduğunu yazan Yetkin şöyle devam etti:

“Babacan, Erdoğan’a ‘Yollarımız ayrılıyor’ bildiriminde bulunmak, bir adım sonrasında kendisine ülke yönetiminde rakip olacağını nezaketen bildirmeye gidiyor ve ‘kal parti danışmanı ol’ ve ‘seni –gözden uzak, sürgün niyetine- Orta Asya’ya göndereyim’ teklifleriyle karşılaşmış. Yetmemiş, ‘Ümmeti bölersin” kozunu oynamış Cumhurbaşkanı ve onda da reddedilmiş. Yetmemiş, bunu uçakta anlatmış…”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya‘yı görevden almasını da değerlendiren Yetkin “Zaten Erdoğan tarafından o göreve getirilen MB Başkanının, görev süresinin bitmesine on ay kala görevden alınarak Türkiye’nin kredi itibarını biraz daha zedelemesi için ‘faiz indirmedi’ gerekçesi, tek başına inandırıcı bulunmuyor siyaset ve ekonomi çevrelerinde. Dolayısıyla Çetinkaya’nın görevden alınma kararının da tepkisel ve duygusal olarak değerlendirildiği görülüyor” diye yazdı.

Yetkin’in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.