Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD, ülkede yaşayan binlerce kayıtdışı göçmene karşı operasyonlara başlıyor

ABD’de İçişleri Bakanlığı’na bağlı Göç ve Gümrük Muhafaza Birimi’nin kayıtdışı göçmenlere karşı tüm ülkede düzenlemesi beklenen operasyon tartışılmaya devam ediyor. Başkan Trump’ın da desteklediği, kayıtdışı göçmenleri tutuklamak amacıyla düzenlenecek olan operasyonların, geçen pazar günü başlaması bekleniyordu. Fakat Trump’ın kendi ekibindeki bazı siyasilerin itirazları sonucunda operasyonlar ertelendi.

Kayıtdışı göçmenlerin önce tutuklanması, sonra da sınır dışı edilmesi amacıyla düzenlenecek operasyonların binlerce göçmeni etkilemesi bekleniyor. New York Times’da yer alan habere göre yetkililer, resmi listelerde adı bulunan kayıtdışı göçmenlerin yanı sıra, baskınlar sırasında yakalanacak olan kayıtdışı göçmenlerin de operasyon kapsamında olacağını bildirdi.

Yüzlerce aileyi de etkilemesi beklenen operasyonların on büyük şehirde düzenlenmesi bekleniyor. Yetkililerin açıklamasına göre, operasyonun hedefinde çoğunlukla yakın zamanda sınırı geçip ABD’ye gelen göçmenler yer alıyor.

Öte yandan, bu baskınlarla ABD yönetiminin hedefine ne kadar ulaşacağı da ayrıca sorgulanıyor. Çocukların ve hatta bebeklerin dahi tutuklanması endişeleriyle anılan operasyonların yakın zamanda düzenleneceği herkes tarafından biliniyor ve kayıtdışı göçmenlerin de operasyonlardan kaçabileceği konuşuluyor. Bununla beraber göçmenlerin avukatlarının da, açacakları davalarla sınır dışı edilme süreçlerini geciktirebilecekleri biliniyor.

ABD Kongre Üyesi Alexandria Ocasio-Cortez de Göç ve Gümrük Muhafaza Birimi’nin düzenleyeceği operasyonlara karşı, göçmenler için hakları konusunda Twitter’da bilgilendirici videolar yayımladı.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.