Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Paris’te 14 Temmuz kutlamalarına Sarı Yelekliler damga vurdu: 175 gözaltı

Fransa’da her sene olduğu gibi 14 Temmuz Bastille Günü, gün boyu düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Paris’in Champs-Elysées caddesi bu sene sarı yelek eylemlerine sahne oldu. 

Olaylar, sarı yelek eylemlerinin öncüleri olarak görülen Jérôme Rodrigues, Maxime Nicolle ve Eric Drouet’nin sabah saatlerinde «gayrimeşru eylem organize etme» suçundan gözaltına alınması ile başladı. Buna tepkisini gösteren Sarı Yelekliler, yeleksiz olarak Champs-Elysées’de bir eylem gerçekleştirdiler. 

Katılımın çok yüksek olmamasına rağmen, polis eylemcilere biber gazı ile müdahale etti. Eylemlerin ardından, Rodrigues, Nicolle ve Drouet serbest bırakıldılar. 

Sarı Yeleklilerin 16 Mart’tan beri Champs-Elysées’de yaptıkları ilk eylem sonucunda Paris Valiliğinin yaptığı açıklamaya göre 175 kişi gözaltına alındı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.