Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Almanya’nın en çok silah sattığı ülke Türkiye: 2019’un ilk dört ayındaki sevkiyatın değeri 184 milyon euro

Alman Federal Meclisi Sol Parti Grup Başkanvekili Sevim Dağdelen’in soru önergesi üzerine Ekonomi Bakanlığı’nın verileri Alman savunma sanayinin bir numaralı müşterisinin yine Türkiye olduğunu ortaya koydu. Buna göre Almanya 2019’un ilk dört ayında Türkiye’ye 184 milyon euro değerinde silah sattı. Bu miktar Almanya’nın ilk dört ayda yaptığı toplam silah ve askeri malzeme sevkiyatının yüzde 60’ına karşılık geliyor.

Alman Ekonomi Bakanlığı, soru önergesini yanıtlarken sözkonusu dönemde Türkiye’ye sadece donanmayla ilgili sevkiyatı yapıldığını bildirmiş. 184 milyon euroluk alımın da, Alman ThyssenKrupp Denizcilik Sistemleri (TKMS) şirketinin katılımıyla Türkiye’de yapılmakta olan Ankara’nın Reis adını verdiği altı adet 214-sınıfı denizaltılarda kullanılan malzemelerle ilgili olduğu tahmin ediliyor.

Almanya’dan Türkiye’ye geçen yıl 242 milyon 800 bin euro değerinde silah sevkiyatı gerçekleşti. Bu   rakam da geçen yıl Alman silah ihracatının yaklaşık üçte birini oluşturdu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.