Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu: “Onlarca ihbara rağmen Tamince’ye neden dokunan yok?”

CHP Genel Başkanı TBMM’de toplanan meclis grubunda yaptığı konuşmada 15 Temmuz darbe girişimini ele aldı. Kılıçdaroğlu darbe girişiminin siyasi ayağının aydınlatılmasını istedi.

“Öncelikle bir konu üzerinde duralım. 15 Temmuz darbe girişimi. Darbecilere karşı çıkacağız. Türkiye’nin güçlü bir anayasaya ihtiyacı var. Herkesin Anayasa kitapçığını eline aldığında bu Anayasa korunmalı diyeceği bir Anayasa’ya ihtiyacımız var.”

251 şehidin kanı yerdedir

“15 Temmuz’da başarılı olsalardı herhalde başbakan, bakan adayları vardı. Nerede bunlar? Baklavacıyı, işçiyi, akademisyeni buldun ama en güçlü adamları bulamadın. Kim engel? 251 şehidin kanı yerdedir. FETÖ’ye karşıyız, darbeye, darbe girişimine karşıyız doğru. Özendirenler kim? Biz darbe girişimine karşıyken ortak bildiri yayımlanırken 16 Temmuz’da sivil darbe gerçekleştirildi. OHAL ilan edildi. Binlerce masum insan hapse tıkıldı.”

Parası, dayısı olan dışarıya çıkıyor, gariban içeride

“Darbe girişiminin üzerinden bir süre geçti. İktidar kanadının bazı kişileri FETÖ borsasından söz etmeye başladılar. Parası, dayısı olan dışarıya çıkıyor, gariban içeride. Askerlikte talimata uymamak suçtur. Tamince’yle ilgili MİT, MASAK raporu var ve devletin protokolünde. Neden bu ayrıcalık sağlanıyor? FETÖ’ye ait STK’ların bir kısmı KHK ile kapatıldı. Tamince’nin bazen başkanı olduğu STK’lar vardı? Neden Tamince’ye hangi gerekçe ile soru sorulmuyor? Bu beyefendiye dokunan bile yok neden? Tamince ile ilgili onlarca ihbar var. Tamince, FETÖ borsasının bir numaralı adamı. Himmet organizasyonu yaptığını devlet yetkilileri de biliyor. Tamince, 17-25 Aralık’tan sonra Pensilvanya’ya giderek Gülen ile görüştü. 17-25 Aralık’tan sonra Zaman gazetesinin hisselerini aldı, tebrik edildi. Siz garibanları ile mücadele ediyorsunuz. FETÖ’cüleri baş kahraman yaptınız. Tamince, Türkiye’ye büyük ihtimalle kara para getiriyor. Erdoğan’ın avukatları savunuyor. Bu söylediklerimin tamamı dosyada var. Hâkim ve savcılar dosyanın kapağını açamıyor.”

Eren Erdem, Osman Kavala, Musa Kart, Hakan Kara, Güray Öz, Emre İper, Mustafa Kemal Güngör, Füsun Üstel neden hapiste?

“Gözaltına alınan, ailelerinin haberi olmadığı insanlar nerede? Adalet ile hükmedeceksiniz. Karşınızdaki kişi kim olursa olsun. Aksi halde devlet, devlet olmaktan çıkar. Eren Erdem FETÖ’den hapiste. Ne ilgisi var? Osman Kavala, Musa Kart, Hakan Kara, Güray Öz, Emre İper, Mustafa Kemal Güngör, Füsun Üstel hapiste, neden?”

Meclis’in yetileri neden elinden alındı?

“15 Temmuz’u Milli birlik ve Beraberlik günü ilan ettik. Vatandaş milletvekillerinin nasıl mücadele ettiğini görmüştür. Bu Meclis’in yetkileri törpülendi. Sormak lazım Meclis’in yetileri neden elinden alındı. Bunu AK Partili kardeşlerimin vicdanına sesleniyorum. Yazıktır, günahtır bu memlekete. Sayın Erdoğan, gazetecileri davet ediyor. Ama havuz medyasını çağırıyor. Sözcü, Cumhuriyet, Fox TV hani milli birlikti? Neden davet etmiyorsun, işine gelmiyor. Hangi milli birlik? Bir kişi kendi vatandaşlarını ayırıyorsa gayri millîdir. “

Dış politika maceracı heveslerle yapılmaz

“Türkiye’nin temel sorunlarından biri dış politikadır. Dış politika maceracı heveslerle yapılmaz. Dış politika ülkenin çıkarları üzerine inşa edilir, milli olmak zorundadır. Maceracı bir dış politikasının Türkiye’ye faturası ağır, bunu her alanda hissediyoruz. Doğu Akdeniz’deki haklarımızı sonuna kadar savunacağız. AB, Türkiye’ye karşı çifte standart uygulamıştır.”

AB çifte standarttan vazgeçmediği sürece bu topraklarda değeri yoktur

“Kalkmışlar bize ambargo uygulayacaklar, sen önce bize verdiğin sözü tut. Siz bu barış talebine destek vermek zorundasınız. KKTC’yi hangi gerekçe ile aldınız? Ne yaparlarsa yapsınlar AB çifte standarttan vazgeçmediği sürece bu topraklarda değeri yoktur.”

Haraç vermek istemiyorsan CHP’ye oy vereceksin

“7 milyon kişi asgari ücretin altında para alıyor.  Senin parana göz diktiler. Haraç vermek istemiyorsan CHP’ye oy vereceksin.  Ekonominin durumu parlak değil. Sanayici perişan vaziyette. Sonuç ne? İşsizlik. İşsiz sayısı 8.5 milyonu aştı. Bunlar memleketi yönetemiyorlar. İktidar harcadığı verginin hesabının vermelidir.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.