Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tiyatro yazarı Tuncer Cücenoğlu hayatını kaybetti

75 yaşındaki tiyatro yazarı Tuncer Cücenoğlu, sabah saat 06:30’da tedavi gördüğü İstanbul Sancaktepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Vefat haberini yeğeni Cem Cücenoğlu sosyal medyadan duyurdu. Tuncer Cücenoğlu’nun yarın toprağa verilmesi bekleniyor.

Tuncer Cücenoğlu kimdir?

10 Nisan 1944 yılında Çorum’da doğdu. Ankara Üniversitesi Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesi’nin Kütüphanecilik bölümünü bitirdi. Oyun yazarlığına 1972’de “Kördövüşü” ile başladı ve eserleri hem yurt içinde hem de yurt dışında sergilendi. Kendisi aynı zamanda Millî Eğitim Bakanlığı’nda çalıştı ve 1983’te emekliye ayrıldı. Türkiye Yazarlar Sendikası ve PEN Türkiye üyesi olan Cücenoğlu, 2011 yılında 15. Afife Jale Tiyatro Ödülleri’nde “Kadın Sığınağı” adlı oyunuyla Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü’nü kazandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.