Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yolsuzluk suçlaması ile aranan eski Peru Cumhurbaşkanı Toledo ABD’de yakalandı

Peru’da cumhurbaşkanlığı yaptığı dönemde Odebrecht şirketinden rüşvet aldığı için 18 ay hapis cezasına çarptırılan Alejandro Toledo, ABD’de yakalandı.

Peru Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamaya göre eski Peru Cumhurbaşkanı Toledo ABD’nin Kaliforniya eyaletinde yakalandı. Peru ve Amerika arasında suçlu iadesi anlaşması sayesinde eski Cumhurbaşkanı en kısa sürede Peru’ya götürülecek.

Kaliforniya’da davaya bakan Sulh Hakimi Thomas Hixson, Toledo’nun Cuma günü görülecek bir sonraki mahkemesine kadar tutukluluğuna karar verdi.

Toledo’nun avukatı Heriberto Benitez ise “Müvekkilim Peru’da siyasi baskı ile karşı karşıya kalıyor. Mahkemede bu baskıyı göstermeye çalışacağız.” dedi. Toledo hakkında yolsuzluk yaptığına ilişkin dava Peru’da yeniden görülecek.

Odebrecht yolsuzluk davasında adı geçiyor

2001-2006 arasında Peru Cumhurbaşkanlığı görevini yapan Toledo, ülkesi Peru’da yapılması planlanan otoyol projesi için Odebrecht adlı Brezilya menşeli şirketten 20 milyon dolar rüşvet aldığı iddia ediliyor. 2017 yılında görülen davada mahkeme Toledo hakkında 18 ay hapis cezası vermişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.