Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’de tutuklu bulunan Halkbank eski yöneticisi Hakan Atilla tahliye edildi

ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarının yasadışı yollarla delinmesine ilişkin davada 32 ay hapis cezasına çarptırılan eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla tahliye oldu.

Kamuoyunda “Reza Zarrab davası” olarak bilinen davada Atilla’ya “ABD Hazine Bakanlığı’nı dolandırmak için kumpas kurma”, “Uluslararası Acil Ekonomik Güç Yasası’nı (International Emergency Economic Powers Act) delmek için kumpas kurma”, “bankacılık sisteminde sahtekârlık yapma”, “bankacılık sisteminde sahtekârlık yapmak için kumpas kurma”, “kara para aklama” ve “kara para aklamak için kumpas kurma” suçlamaları yöneltilmişti.

Dava öncesinde tutuklanan Türkiye, İran ve Makedonya vatandaşı Reza Zarrab ise yargılama süreci başlamadan savcılıkla anlaşarak suçunu kabul etmiş ve yargı sürecinde iddia makamı adına tanıklık yapmıştı.

Atilla’nın tahliyesinin ardından Türkiye’ye sınır dışı edilmesi bekleniyor. Eski Halkbank genel müdür yardımcısının avukatı Halil Uzun, sınır dışı işlemlerinin 2-3 gün sürmesini beklediklerini, açtıkları temyiz davasının ise Atilla Türkiye’ye döndükten sonra da devam edeceğini söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.