Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fitch, 14 Türk bankasının kredi notunu düşürdü

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, 14 Türk bankasının kredi notunu düşürdüğünü ve görünümlerini de negatif olarak güncellediğini duyurdu.

Fitch Ratings, 12 yabancı sermayeli Türk bankası ve bağlı ortaklıkları ile devlet bankası Türkiye İhraç Kredi Bankası ve Türkiye Kalkınma Bankası’nın “desteğe dayalı uzun vadeli yabancı para ihracı varsayılan değerleri”ni düşürdü. Kuruluş ayrıca, 22 bankanın ve iştiraklerinin “uzun vadeli yerel para birimi” derecelerini de düşürdü. Fitch tüm bankaların “uzun vadeli görünüm”ünü de “negatif” olarak güncelledi. Açıklamada “Yabancı sermayeli Türk bankalarının kredi notlarının düşürülmesi, Türkiye’nin dış finansmanında belirgin bir bozulma olması durumunda bankacılık sektöründe devlet müdahalesi riskinin arttığını göstermektedir” denildi.

Fitch Ratings’in bu kararı, 12 Temmuz 2019’da Türkiye’nin ülke kredi notunun düşürülmesinin ardından geldi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.