Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Muhalefet adayları Moskova Belediye Meclisi seçimlerinden men edildi

Rusya’da 8 Eylül’de yapılması beklenen Moskova yerel seçimleri yaklaşırken Seçim Konseyi, “geçersiz imza” verdikleri gerekçesi ile muhalefet kanadından 27 adayın seçime katılmasına izin vermediğini açıkladı. Katılımı yasaklanan adaylar, liberal partilerin adayları ve muhalefetin en güçlü isimlerinden biri olan Aleksey Navalnıy’a yakın isimler.

45 sandalyeden oluşan Moskova Belediye Meclisi’nde şu an yalnızca yedi muhalefet adayı bulunuyor. Moskova Seçim Konseyi’nin bu kararı büyük tepkilere neden oldu. Muhalefetin içindeki kuvvetli liberal adaylardan İlya Yaşin’in yanı sıra, katılımı engellenmiş birçok aday tepkilerini göstermekten kaçınmıyor. Adaylığı yasaklanan Lyubov Sobol, geçen pazar günü açlık grevi eylemine başladığını duyurdu. Diğer adaylar ise kararı protesto etmek için şehir merkezinde toplantılar düzenliyor. Pazar günü tüm adayların seçime katılabilmesi için düzenlenen bir yürüyüşte polis müdahalesinin ardından birçok eylemci gözaltına alındı.

Muhalefet adaylarının 20 Temmuz Cumartesi günü Moskova’da büyük bir yürüyüş düzenlemesi bekleniyor.

Haberi derleyen: Cem Taylan & Oğuzhan Biderci

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.