Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

New York Valisi, iklim değişikliği ile mücadele yasasına onay verdi

New York Valisi Andrew Cuomo, New York Eyalet Meclisi’nde çoğunlukta olan Demokratlar’ın iklim değişikliğiyle mücadele için kabul ettikleri yasayı imzaladı. Bu yasa ile eyaletteki sera gazı emisyonunun 1990’daki oranın yüzde 85 altına indirilmesi planlanıyor. Gaz emisyon ölçümlerinde 1990 yılı baz alınıyor.

Yasa, 2030 yılına kadar eyaletin elektrik ihtiyacının yüzde 70’inin karşılanması için rüzgar ve güneş gibi yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılmasını öngörüyor. Ayrıca yasa, bir milyon evin elektriğini sağlamak için Long Island kıyılarında rüzgar santralinin inşasını da içeriyor. 

Vali Cuomo, “Yeni bir yeşil hareket, kesin hedeflerle ve gerçekçi planlarla birleştirilmezse içi boş bir söylem olacaktır” dedi. 

Cuomo’nun yanında iklim değişikliği ile mücadeleye önem veren eski ABD Başkan Yardımcısı Al Gore da vardı. Al Gore “Bu krizden kurtulmak için hâlâ yeterli gücümüz var” diye konuştu.

Bu yasa akıllara, yine bir başka New York’lu Temsilciler Meclisi üyesi Alexandria Ocasio-Cortez’in ortaya koyduğu, iklim değişikliğinin yarattığı etkileri azaltmayı amaçlayan “Yeni Yeşil Anlaşma” adı verilen tasarıyı getirdi. 

Tasarı ilk kez 2016 yılında gündeme gelmişti fakat Senato’da Cumhuriyetçiler’in çoğunlukta olması, bu tasarının ilerleyişine engel olmuştu. Şimdi Demokratlar yıllar sonra ilk kez çoğunluğu kazandığı için, tasarı yeniden gündemde. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.