Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suudi Arabistan Türkiye’deki vatandaşlarını hırsızlık ve dolandırıcılığa karşı bu yıl beşinci kez uyardı

Suudi Arabistan’ın Ankara Büyükelçiliği Türkiye’yi ziyaret eden ve edecek olan vatandaşları için, bu yıl beşinci kez hırsızlık, dolandırıcılık ve sahteciliğe karşı uyarı yayınladı.

Çarşamba günü yayınlanan son uyarıda, “Birçok vatandaşımız Trabzon Havalimanı’nda ve şehir merkezinde bazı araç kiralama şirketleri tarafından dolandırıldı. Herhangi bir ufak kazada ya da basit arızada kredi kartlarından büyük meblağlar çekildi ve ek ücretler ödemeye zorlandılar” denildi.

Suudi Arabistan Büyükelçiliği vatandaşlarına tanınmış uluslararası araç kiralama şirketleriyle iletişime geçerek, güven vermeyen kişi ve ofislerden uzak durmalarını ve herhangi bir trafik kazası meydana geldikten sonra yetkili emniyet birimi gelmeden önce olay yerinden ayrılmamalarını salık verdi. Büyükelçilik, ay başında da kimliği belirsiz kişiler tarafından Türkiye’nin bazı bölgelerinde Suudi turistlerin pasaport ve paralarını hedef alan hırsızlık vakalarının yaşandığı uyarısı yapmıştı.

Suudi Arabistan Büyükelçiliği geçen mayıs ayında yayınladığı bir diğer uyarıda ise, Türkiye’deki birçok Suudi yatırımcı ve mülk sahibinin emlak sektöründe yaşadıkları sorunlara dair şikayet aldıklarını bildirmişti. Büyükelçilik, Suudi Arabistan vatandaşlarının gayrimenkullerin değerini ödemelerine rağmen mülkü teslim alamadıklarına dikkat çekmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.