Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Times: “Türkiye’nin S-400 alımı NATO için çok ciddi sorun teşkil ediyor”

İngiltere’de yayınlanan Times gazetesine göre Türkiye, Rusya’dan aldığı S-400 hava savunma sistemini topraklarına yerleştirmekle, NATO daimi üyeliğini tartışmaya açmış oldu. “NATO savaş uçaklarını düşürmek için tasarlanan” sistemin Ankara tarafından satın alınmasını başyazısında değerlendiren Times, Batı’nın bu durumun yarattığı tehditlere karşı önlem alması gerektiğini yazıyor. Ancak gazete, stratejik öneme sahip Türkiye ile ilişkilerin bozulmaması için adımların dikkatli atılmasını salık veriyor ve “Türkiye, Erdoğan gittikten sonra da jeopolitik olarak önemli bir ülke olarak kalacak” vurgusu yapıyor.

Gazetenin iç sayfalarında ise, üst düzey Amerikalı yetkililerden alınan görüşlerle oluşturulmuş haberde, Türkiye ile yaşanan F-35/S-400 krizinin NATO için çok ciddi bir sorun olduğu vurgulanıyor. Haberde ABD Eski Genelkurmay Başkanı Yardımcısı Jack Keane, “S-400 sistemini satın almak, NATO’nun Rusya askeri sistemlerine karşı izlediği politikayı gerçekten tehlikeye atıyor ve bu kabul edilir bir durum değil. On yıllar boyunca NATO ülkeleri arasında böyle bir gerilim yaşamamıştık” değerlendirmesini yapıyor. ABD’nin eski Ankara Büyükelçisi Eric Edelman da “ABD ile Türkiye arasındaki kriz derin ve uzun sürebilir” diyor ve NATO’nun İncirlik hava üssünü kullanımına dair de soru işaretlerinin oluştuğuna dikkat çekiyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.