Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

British Airways ve Lufthansa şirketleri Kahire’ye uçuşları güvenlik sebebiyle askıya aldı

İngiltere’nin British Airways ve Almanya’nın Lufthansa havayolu şirketleri, Mısır’ın başkenti Kahire’ye uçuşlarını durdurdu.

British Airways’den yapılan açıklamada “Güvenlik düzenlemelerimizi dünyanın her yerindeki tüm havaalanlarımızda sürekli gözden geçiriyoruz ve daha fazla değerlendirmeye olanak sağlamak için tedbiren yedi gün boyunca Kahire’ye olan uçuşları askıya aldık” denildi. 

Lufthansa’dan da ‘‘Yapılan değerlendirmeler sonrası Kahire uçuşlarımızı geçici olarak askıya aldık” açıklaması yapıldı.

Her iki şirket de uçuşları neden durdurduklarına dair net bir bilgi vermedi. Çok sayıda yolcu bu belirsizlik sebebiyle hava yolu şirketlerine tepki gösterdi.

Mısır Sivil Havacılık Bakanlığı ise, İngiltere’nin Kahire Büyükelçiliği ve British Airways yetkilileri ile eşgüdüm içinde olduklarını bildirdi. Bakanlık ayrıca, EgyptAir’in Londra istikametinde yolcu sayısının artacağını, bundan dolayı Londra’nın Heathrow Havaalanı için ek seferler düzenleneceğini açıkladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.