Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, AB ile yapılan geri kabul anlaşmasının askıya alındığını açıkladı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TGRT Haber kanalında katıldığı programda Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasında imzalanan geri kabul anlaşmasının askıya alındığını söyledi. Çavuşoğlu “Geri kabul anlaşması ve vize serbestisi aynı anda yürürlüğe girecek. Geri kabul anlaşmasını askıya aldık” diye konuştu.

2016 yılında imzalanan ‘geri kabul’ anlaşması çerçevesinde, Türkiye kendi topraklarından AB ülkelerine geçen sığınmacıları geri almayı, AB de Türkiye’ye mali yardım yapmayı taahhüt etti. AB’nin Türkiye ile imzaladığı mülteci geri kabul anlaşmasının şartlarından biri de Türkiye’ye vize serbestisi tanınmasıydı.

AB ise vize serbestisi için Türkiye’nin yerine getirmesi gereken 72 kriteri yerine getirmediği gerekçesiyle vize serbestisini tanımadı. Türkiye ayrıca, AB’yi taahhüt ettiği mali yardımları da yapmamakla suçluyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.