Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün: “Kuzey Ormanları İstanbul’un akciğeri, kesinlikle korunmalı”

Kamera/Kurgu: Egemen Gök

Geçen hafta göreve başlayan İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün, İstanbul’da kent planlamasına dair açıklamalarda bulundu. Katılımcılığı, şeffaflığı ve kamu yararını gözeteceklerini belirten Akgün, çok tartışılan Taksim Meydanı ve Kuzey Ormanları ile ilgili de görüşlerini paylaştı.

İstanbul’un halihazırda var olan çevre düzeni planının tekrar ele alınacağını belirten Akgün, “İstanbul’un çevre düzeni planını bilimsel ve katılımcı şekilde ele alacağız. Paydaşlarıyla görüşerek kamuoyuna duyurarak İstanbul’a bir yön vermemiz lazım. İstanbul’un nereye gittiğini, özellikle doğal alanların ne şekilde korunacağına dair belirsizliği hızla ortadan kaldırmamız lazım. Temel prensiplerimiz, kamu yararı, doğal alanları korumak” dedi.

“Kuzey Ormanları, İstanbul’un akciğeri”

Akgün, İstanbul Havalimanı’nın yapılmasının ardından çokça tartışılan Kuzey Ormanları ile ilgili de değerlendirmelerde bulunurken “Kuzey Ormanları İstanbul’un akciğeri. İstanbul yaşayabilecekse kesinlikle korunması gereken alanlar. Çeşitli yatırımlar yapıldı zaten buraya dair, biz şimdi oturup bu orman alanlarımızı nasıl koruyabiliriz diye bir planlama çalışmasını yürüteceğiz. Her adımdan akademik camianın ve vatandaşın bilgisi olacak” diye konuştu.

“Taksim Meydanı ile ilgili yöntemi yakın zamanda paylaşacağız”

Akgün son olarak, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da konuya dair açıklamalarda bulunduğu Taksim Meydanı’nın düzenlenmesiyle ilgili “Önemli bir alan ve vatandaştan şu anki düzenlemesine dair çeşitli şikayetler var. Ciddi bir tarihsel kimlik. Nasıl korunacak ve nasıl tasarlanması gerekiyor konularına dair de bir yöntem belirleyeceğiz. Bunu da yakın bir zamanda kamuoyu ile paylaşacağız. Şunun ipucunu verebilirim: bir kentsel tasarımı yapıp sunmayacağız. Bu süreci de şeffaf şekilde yürüteceğiz” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.