Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trabzon’daki saldırı sonrası Erbil’den Diyarbakır’a gelen Kürt turistler çiçeklerle karşılandı

Trabzon’da Irak vatandaşlarından oluşan 50 kişilik turist grubu, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) resmi bayrağını simgeleyen atkılarla fotoğraf çektirdikleri için saldırıya uğramıştı.

Yaşananlar üzerine Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), Diyarbakır Ticaret Borsası, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği (DESOB) ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Erbil’den Diyarbakır’a gelen IKBY’li turistleri havaalanında Türkçe ve Kürtçe “Hoş geldiniz” pankartları ve karanfillerle karşıladı.

Havaalanında yapılan karşılama törenine DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya ve Başkan Yardımcısı Erdal Avşar, DESOB Başkan Yardımcısı Abdüllatif Aykul ile TÜRSAB Güneydoğu Yöre Temsil Kurulu Başkanı Mehmet Akyıl katıldı.

Erbil’den saat 04:45’te Diyarbakır’a iniş yapan turistler, kendilerini çiçeklerle karşılayan grubu görünce memnuniyetlerini dile getirerek teşekkür etti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.