Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’den sınır dışı edilen eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla İstanbul’a geldi

27 Mart 2017’den beri ABD’de cezaevinde bulunan ve 19 Temmuz’da tahliye edildikten sonra sınır dışı işlemleri tamamlanan eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla, bugün İstanbul’a geldi. 

Hakan Atilla İstanbul’a uçuşu öncesinde havaalanında, Türkiye’nin Vaşington Büyükelçisi Serdar Kılıç ve New York Başkonsolosu Alper Aktaş ile görüştü. Atilla, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Şu an havaalanındayız. İşlemler bittikten sonra uçağa alınacağız. Bir aksilik olmazsa yarın vatanımıza kavuşmuş olacağız” dedi.

Saat 11:30’da İstanbul Havaalanı’na gelen Atilla, ailesi ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından karşılandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, Atilla’yı telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti. 

Bakan Albayrak gazetecilere yaptığı açıklamada, “Çok güzel ve hayırlı bir gün. Hakan kardeşimiz sağ salim ülkemize geldi, ailesiyle buluştu” dedi. 

ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarını ihlal ettiği gerekçesiyle New York’ta yargılanan Atilla’ya hapis cezası verilmişti. Hakan Atilla 28 ay cezaevinde kalmıştı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.