Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Özgür Ünlühisarcıklı ile söyleşi: “ABD Kongresi Trump’ı baypas ederek Türkiye’ye yaptırım uygulama eğiliminde”

Amerikan Kongresi’nde hem Cumhuriyetçiler hem de Demokratlar, Rusya’dan S-400 hava savunma sistemi alımı nedeniyle Türkiye’nin ivedilikle ve sert bir şekilde cezalandırılmasını istiyor. ABD Başkanı Donald Trump ise bu alım nedeniyle Türkiye’nin F-35 savaş uçağı projesinden çıkarılmasının yeterli bir karşılık olduğunu düşünüyor olmalı ki, yasal dayanağı da olan ek yaptırımların uygulanması taleplerine direniyor. Son olarak salı akşamı kendi partisinden senatörlerle Türkiye’ye uygulanacak yaptırımlar konusunu görüşmek üzere bir araya geldiğinde, yaptırım dışında her şeyi konuştuğunu, hatta bu nedenle senatörlerden biriyle atıştığını öğrendik. German Marshall Funds Ankara Direktörü Özgür Ünlühisarcıklı ise, Trump’ın senatörlerle uzlaşarak Türkiye’ye en az zarar verecek şekilde CAATSA yaptırımlarını uygulamaması halinde, Kongre’nin daha sert yaptırımlar içeren yeni bir yasa çıkarmaya yönelebileceğini, eğilimin bu yönde olduğunu söylüyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.