Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Temmuz 2019’da hem sanayide kapasite kullanımı geriledi, hem de reel sektörün güveni azaldı

Reel sektör güveni temmuzda bir önceki aya göre 4,2 puan azalarak 98,3 seviyesine geriledi. İmalat sanayi kapasite kullanım oranı ise yüzde 77.1’den yüzde 76.2’ye geriledi.

Grafik: TCMB

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın Temmuz 2019 reel kesim güven endeksini açıkladığı bildiride “Endeksi oluşturan anket sorularına ait yayılma endeksleri incelendiğinde, gelecek üç aydaki üretim hacmi ve gelecek üç aydaki toplam istihdam miktarına ilişkin değerlendirmeler endeksi artış yönünde etkilerken, son üç aydaki toplam sipariş miktarı, mevcut toplam sipariş miktarı, gelecek üç aydaki ihracat sipariş miktarı, mevcut mamul mal stoku, sabit sermaye yatırım harcaması ve genel gidişata ilişkin değerlendirmeler endeksi azalış yönünde etkilemiştir” denildi.

Reel sektör güven endeksi 100’ün altında ise güvensizliği, 100’ün üzerinde ise güveni gösteriyor.

Grafik: TCMB

İmalat sanayi genelinde kapasite kullanım oranı (KKO), bir önceki aya göre 0,9 puan azalarak yüzde 76,2 seviyesinde gerçekleşirken mevsimsel etkilerden arındırılmış kapasite kullanım oranı, bir önceki aya göre 0,7 puan azalarak yüzde 75,9 oldu.

Grafik: TCMB
Üretimi kısıtlayan faktörler Grafik: TCMB

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.