Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nda FETÖ operasyonu: 16 astsubay gözaltına alındı

FETÖ soruşturması kapsamında Kara Kuvvetleri Komutanlığı personeli 41 astsubay hakkında gözaltı kararı verildi, 16 şüpheli yakalandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, il genelinde sabit ve kontörlü büfe hatları üzerinden FETÖ’nün sivil mahrem imamları ile örgütsel iletişim kurdukları tespit edilen 41 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiği belirtildi. Şüphelilerin Kara Kuvvetleri Komutanlığı personeli olduğu ve astsubay rütbesinde görev yaptıkları ifade edilen açıklamada, 16 kişinin yakalandığı, diğerlerinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü kaydedildi.

Samsun merkezli 10 ilde ve KKTC’deyse, FETÖ’ye yönelik “ankesör” soruşturması kapsamında 15 şüpheli gözaltına alındı.

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde FETÖ’nün mahrem imamları ile ankesörlü telefonlar aracılığıyla irtibat kurdukları belirlenen subay, astsubay ve uzman çavuşlardan oluşan şüpheliler hakkında gözaltı kararı verildi. Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, KKTC ile Balıkesir, Ankara, Eskişehir, Kars, Muğla, Diyarbakır, İstanbul, Samsun, Şırnak ve Sivas’ta eşzamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda aralarında 14 muvazzaf asker ile malulen emekli bir teğmen gözaltına alındı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.