Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis: “Önceliğimiz Kıbrıs’ta Türk işgalini sonlandırmak”

Göreve geldikten sonra ilk resmi ziyaretini Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne (GKRY) yapan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, hükümetinin önceliğinin “Kıbrıs’ın Türkiye tarafından işgalini sonlandırmak” olduğunu söyledi.

Rum lider Nikos Anastasiadis ile bir araya geldikten sonra açıklama yapan Miçotakis, Kuzey ve Güney Kıbrıs’ın birleşmesinin “Türk askerleri adayı terk etmeden tasavvur edilemez” olduğunu savundu, buna karşılık Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile GKRY lideri Anastasiadis’in 9 Ağustos’ta yapacakları görüşme konusunda “iyimserlik” beyan etti.

Miçotakis, Türkiye’nin Kıbrıs açıklarındaki sondaj faaliyetleri konusunda “gerginliği tırmandırması” halinde, Rum Yönetimi’nin destek için sadece Atina’ya değil “Avrupa Birliği’ne de” güvenebileceğini belirtti.

Yunanistan’da 7 Temmuz’da gerçekleştirilen erken seçimlerin ardından Miçotakis liderliğindeki Yeni Demokrasi partisi, tek başına iktidara gelmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.