Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’nin en büyük bankalarından Capital One’ın 106 milyon müşterisinin bilgileri çalındı

ABD’nin önde gelen bankalarından Capital One Financial Corporation, 29 Temmuz Pazartesi günü yaptığı açıklamada, 106 milyon ABD’li ve Kanadalı müşterisinin kişisel verilerinin çalındığını duyurdu. Bilgileri çalan bilgisayar korsanı, federal polis tarafından Seattle’da tutuklandı.

Kurum yaptığı açıklamada, dışarıdan yetkisi olmayan birinin ağa girdiğini ve müşterilere ait bazı kişisel bilgilerin bu kişi tarafından ele geçirildiğini açıkladı. Yasadışı yollardan elde edilen bilgiler arasında müşterilerin isimleri, adresleri, doğum tarihleri, e-posta adresleri ve yıllık gelir bilgileri bulunuyor.

Bankadan yaklaşık 140 bin sosyal güvenlik numarası, 80 bin banka hesap numarası çalındı. Capital One, müşterilerin hesaplarına erişim için gerekli bilgilerin çalınan veriler arasında yer almadığını duyurdu.

Pazartesi günü FBI tarafından tutuklanan hırsızın eski Amazon çalışanı Paige Thompson olduğu açıklandı. Korsanın, hırsızlığı 12 Mart ile 17 Temmuz günleri arasında gerçekleştirdiği tespit edildi.

Bankanın CEO’su Richard D. Fairbank, “Suçlunun yakalandığını bilmeme rağmen, yaşananlardan dolayı gerçekten üzgünüm” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.