Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

KKTC Başbakanı Tatar, “Önceliğimiz Türk işgalini sonlandırmak” diyen Miçotakis’e tepki gösterdi: “Yunanistan’ın Kıbrıs hayalleri değişmiyor”

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersin Tatar, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis‘in sözlerine sert tepki gösterdi.

Miçotakis, ilk yurtdışı gezisini, geleneklere sadık kalarak dün Kıbrıs Rum Yönetimi’ne gerçekleştirdi. Ziyareti sırasında Türkiye hakkında yaptığı açıklamalarıysa tepki çekti.

KKTC Başbakanı Tatar, Miçotakis’in “Yunanistan dış politikasının en üst stratejik talebi Türk işgaline son verilmesidir” derken tarihi gerçekleri göz ardı ettiğini belirtti ve “Miçotakis, Türkiye’nin Yunanistan’ın 15 Temmuz 1974’te Kıbrıs’ı Helen yapmak üzere gerçekleştirdiği kanlı darbe ve Kıbrıs Türk halkının çağrısı üzerine, bizlerin can ve mal güvenliği için garantörlük hakkını kullanarak Kıbrıs’a geldiğini inkara kalkışıyor ama boşuna” diye konuştu.

Türkiye’nin Kıbrıs Türkü’nü katliamlardan koruduğunu ve Yunanistan’a demokrasinin geri gelmesini sağladığını belirten Tatar, Miçotakis’in Güney Kıbrıs’ta söylediklerinin, Yunanistan’da iktidarlar değişse de Yunan politikacıların Kıbrıs’la ilgili hayallerinin ve uygulanan yanlış politikalarının değişmeyeceğinin göstergesi olduğunu söyledi.

Miçotakis’e bir tepki de KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay’dan geldi. Özersay, bakanlar kurulu toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, “Yunanistan başbakanının sarf ettiği sözlere ilişkin değerlendirme yapmak istiyorum. Yunanistan başbakanının açıklamaları çağdışı. Doğu Akdeniz’de yasadışı faaliyet arıyorlarsa, Kıbrıslı Rumlar tarafından tek taraflı ve Türklerin haklarının gasp edilerek yapılan faaliyetlere baksınlar” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.