Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ömür Atay’ın “Kardeşler” filmi, İzlanda’da en iyi film ödülünü aldı

Dünya prömiyerini, geçen haziran Çekya’da düzenlenen 53. Karlovy Vary Film Festivali’nde yapan Kardeşler filmi, Close:Up Reykjavik Film Festivali’nde “En iyi film” ödülüne layık görüldü.

Türkiye prömiyerini de 25. Uluslararası Adana Film Festivali’nde yapan, Ömür Atay’ın ilk uzun metraj filmi olan Kardeşler’in başrollerini genç oyuncular Yiğit Ege Yazar, Caner Şahin ve Gözde Mutluer paylaşıyor.

Türkiye-Almanya-Bulgaristan ortak yapımı olan filmin İzlanda’da kazandığı ödül, yönetmenin ve filmin Twitter hesabından duyuruldu.

https://twitter.com/kardeslerfilm/status/1155815687669129216?s=20

Film, daha önce, 24. Nürnberg Türk-Alman Film Festivali’nde en iyi film ödülü de dahil 5 ödül kazanmıştı. Kardeşler ayrıca, ABD’de düzenlenen Maine Uluslararası Film Festivali, Uruguay’daki Montevideo Dünya Film Festivali gibi birçok festivalde yarışmalara katılmış ve uluslararası seçkilerde yer almıştı.

Filmin sinopsisi şöyle:

“Aile büyüklerinin kararıyla kız kardeşini tuzağa düşüren Yusuf ve cinayeti işleyen Ramazan, Yusuf’un islahevinden şartlı tahliyesiyle 4 yıl sonra tekrar bir araya gelir.

18 yaşından küçük olan Yusuf, ceza indirimi nedeniyle abisi Ramazan’ın yerine polise teslim edilmiştir. İran yolu üzerindeki aile işletmesi tır parkı, vicdan azabı çekmekte ve geçmişte yaptıklarından pişmanlık duymakta olan Yusuf’un yeni hapishanesine dönüşür. Her hareketi ailesi tarafından izlenmektedir. Bir çocuğu katile dönüştürebilen, acımasız geleneksel ahlaki ve dini kurallar Yusuf’un etrafını sarmıştır.

Birbirlerinin kaderini yaşamak zorunda kalan iki kardeşin hayatına giren Yasemin, aile içinde bir sır olarak saklanan namus cinayetinin istemeden tanığı olur. Yusuf ve Ramazan geçmişleri ve vicdanlarıyla hesaplaşırken, Yasemin de, Yusuf gibi aile için artık tehlikeli birisidir.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.