Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Pakistan’da askeri uçak evlerin üzerine düştü: En az 17 ölü

Pakistan’da eğitim uçuşu yapan bir askeri uçak evlerin üzerine düştü. Kazada en az 17 kişi öldü. Ölenlerin beşi asker, 12’si kişi sivil.

Pakistan ordusundan yapılan açıklamaya göre, uçak İslamabad’ın 30 kilometre yakınındaki Mora Kalu bölgesine düştü. 15 kişinin de yaralandığı kazanın sebebi henüz belli değil.

Askeri uçağın yerleşim alanına düşmesi sonucu en az 17 kişi hayatını kaybetti.

Fransız haber ajansı AFP’ye konuşan bir görgü tanığı, “Büyük bir patlama ile uyandım. İnsanlar bağıyordu. Ama alevlerden ötürü kimseye yardım edemedim” dedi. Bir başka görgü tanığı ise uçağın çarpmadan önce alevler içinde olduğunu söyledi.

2010’da Airblue şirketine ait bir uçağın İslamabad yakınlarında düşmesi sonucu 152 kişi ölmüştü. Bu kaza ülke tarihindeki en ölümlü havacılık kazası olarak kayda geçmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.