Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TÜİK: Haziranda yükselen güven endeksi temmuzda yine geriledi

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre haziran ayında 83,4 olan ekonomik güven endeksi, temmuz ayında yüzde 3,3 oranında azalarak 80,7 oldu. TÜİK’e göre ekonomik güven endeksindeki düşüş, tüketici, reel kesim (imalat sanayi), hizmet ve perakende ticaret sektörü güven endekslerindeki düşüşlerden kaynaklandı.

2018’in başında 100’ün üzerinde olan güven endeksi Nisan 2018’den bu yana düşmeye devam ediyor. (Grafik: TÜİK)



Temmuz ayında tüketici güven endeksi 56,5 değerine, reel kesim güven endeksi 96,6 değerine, hizmet sektörü güven endeksi 83,5 değerine ve perakende ticaret sektörü güven endeksi 90,4 değerine geriledi. Temmuz ayında inşaat sektörü güven endeksi ise 52,4 değerine yükseldi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.