Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hindistan talakı resmen yasakladı, bazı İslami kuruluşlar karara tepki gösterdi

Hindistan parlamentosu, Müslüman erkeklerin üç kez “boş ol” demesi ile boşanmasına izin veren uygulamayı (talak) yasakladı. Parlamentoda kabul edilen yeni yasa, Cumhurbaşkanı Ram Nath Kovind tarafından imzalandıktan sonra yürürlüğe girecek.

Hindistan Adalet Bakanı Ravi Shankar Prasad, Müslüman kadınlar için “tarihi bir gün” yaşandığını belirtti:

“Bu, tarihi bir gün. Müslüman kadınlara karşı bir adaletsizlik söz konusuydu ama Hindistan parlamentosu onlara adalet sağladı.”

Yeni yasa “talak” olarak bilinen uygulamayı yasaklıyor ve yasağa uyulmaması halinde üç yıl hapis cezası öngörüyor.

Bazı Müslüman gruplar karara tepki gösterdi. Muhalefetteki Tüm Hindistan Müslüman Birliği partisinin milletvekillerinden Asaduddin Owaisi, hükümetin Müslümanları hedef aldığını iddia etti. Müslüman örgütler ise bu tarz kararların siyasiler değil, dini liderler tarafından ele alınması gerektiğini savundu.

Hindistan, talak uygulamasıa anayasasında yer veren az sayıdaki ülkeden biriydi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.