Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Prof. Hüseyin Bağcı ile söyleşi: “MGK’de güvenli bölge yerine ‘barış koridoru’ kavramının kullanılması, 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı çağrışımıyla önemli”

Dün yapılan Milli Güvenlik Kurulu toplantısının ardından yayınlanan açıklamada Suriye sınırında bir “barış koridoru” oluşturulmak istendiği söylendi. Açıklamada Türkiye ile ABD arasında müzakere edilmekte olan “güvenli bölgeye” atıfta bulunulmaması, bunun yerine “barış koridorundan” bahsedilmesi ne anlama geliyor? Suriye sınırına askeri tahkimat da devam ediyor? Türkiye ABD ile müzakerelerden sonuç alamadığını düşünerek, Fırat’ın doğusuna askeri operasyon yapar mı? Bu soruları ODTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi ProfDrHüseyin Bağcı’ya sorduk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.