Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul’da kaydı olmayan 12 binden fazla sığınmacı başka illere gönderildi

İstanbul Valiliği yaptığı yazılı açıklamayla 12-31 Temmuz 2019 tarihleri arasında yapılan denetimler sonrasında düzensiz göçle gelen 12 bin 474 yabancı uyruklu göçmenin İçişleri Bakanlığı tarafından belirlenen “Geri Gönderme Merkezleri”nin bulunduğu illere gönderildiğini açıkladı.

Valilik, bu kapsamdaki yabancıların ülkelerine geri gönderme işlemlerinin sevk edildikleri merkezlerde sürdürüldüğünü belirtti. Yine aynı dönemde hiçbir ilde kaydı bulunmayan 2 bin 630 Suriyeli mülteci, farklı illerde bulunan “Geçici Barınma Merkezleri”ne sevk edildi. Suriyeli mültecilerin kayıtlı bulundukları illere gönderilme işleminin devam edeceği kaydedilen açıklamada, “12-31 Temmuz döneminde 7,743 işyeri ziyaret edilerek, işverenlerimiz ve çalışanlarına rehberlik hizmeti verilmiştir. Bu rehberlik hizmetlerimiz 25 Ağustos 2019 tarihine kadar verilmeye devam edilecektir” denildi.    

Valilik tarafından yapılan denetimler sonucu kayıtsız Suriyeli göçmenler diğer illerde bulunan “Geçici Barınma Merkezleri”ne gönderildi. Fotoğraf: Shadi Türk

Ayrıca denetlemelerde, İstanbul’daki işyeri tabelalarının mevzuata uygun hale getirilmesine ilişkin çalışmalar kapsamında bugüne kadar yaklaşık 6 bin işyerine rehberlik hizmeti verildiği, mevzuata uygun olmadığı tespit edilen 1533 işyeri tabelasının mevzuata uygun hale getirilmesi için çalışmaların sürdürüldüğü ifade edildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.