Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kaz Dağları’ndan sonra Şirince’de de ağaçlar kesilecek

Kaz Dağları’na açılacak altın madeni hakkında tartışmalar sürerken, Şirince’de de zeytinliklerin kesilip mermer ocağı yapılması planlanıyor. Sosyal medyada tepkiler büyüyor.

Ali Nesin’in kurucusu olduğu Şirince’deki Matematik Köyü’nün yakınındaki bir alanda kurulacak mermer ocağına bölge halkı tepki gösteriyor. Medyascope’a konuşan Ali Nesin “Şirince için korkunç bir şey olacak, köyümüzü mahvedecekler” dedi.

Konudan yeni haberdar olduğunu söyleyen Nesin, “Üç beş kuruş para için doğa mahvediliyor. Matematik Köyü’ne izin vermediler ama bir mermer ocağına izin veriyorlar. Şirince’de zeytincilik bayağı bir iş yapıyor, bunu öldürmek doğru değil” diye konuştu.

“Gerekirse dozerin önüne yatarız”

Nesin Matematik Köyü İşletme Müdürü Emrah Bakırcıoğlu da konu hakkında düşüncelerini paylaştı. Bu olaydan yakın bir zamanda haberdar olduklarını ama işlemin bir süredir devam ettiğini öğrendiğini söyleyen Bakırcıoğlu, bu işin gizli yürütüldüğünü tahmin ettiğini söyledi. Bakırcıoğlu valilikle görüşüldüğünü, imza kampanyası başlatıldığını belirtti, “Biz buna izin vermeyeceğiz” dedi.

Şirince Köyü Muhtarı İsmail Yıldırdı ise konuyla ilgili şunları söyledi: “Biz buna karşıyız. Ağaç kesilir mi? Biz her ağacı bir insan olarak görüyoruz. Burası dünya mirası Şirince Köyü. Bizim en büyük destekçimiz halk. Halk yürüyüşleri yapacağız. İtiraz dilekçelerimizi İzmir Valiliği’ne de ilettik” dedi.

Mermer ocağının sağlık ve turizm açısından kötü olacağını söyleyen Yıldırdı, halk olarak bu duruma karşı çıktıklarını belirtti. Yıldırdı’ya göre maden ocağının açılması, Nesin Matematik Okulu’ndaki öğrencileri de mağdur edecek.

.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.