Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Balıkesir’de yolcu otobüsü yandı: 2’si çocuk en az 5 ölü

Balıkesir’in İvrindi ilçesinde Kamil Koç firmasına ait yolcu otobüsünde yangın çıktı. Balıkesir Valiliği yangında 2’si çocuk 5 kişinin hayatını kaybettiğini, 15 kişinin ise yaralandığını açıkladı. Yangının otobüsteki kahve makinasından çıktığı iddia ediliyor. Kötü yağ kullanımı da iddialar arasında.

Yangın, bugün saat 14:00 civarında Balıkesir-Edremit karayolu üzerindeki İvrindi ilçesinin kırsal Gökçeyazı Mahallesi yakınlarındaki otobüste meydana geldi. İçinde çok sayıda yolcu bulunan otobüsteki yangına itfaiye ekipleri müdahale etti.

Balıkesir Valiliği tarafından yapılan açıklama şöyle:

“Küçükkuyu istikametinden-Ankara istikametine hareket eden Sürücü N.D. idaresindeki 06 …. plakalı yolcu otobüsü Balıkesir istikametine seyrederken Balıkesir- Edremit yolu Gökçeyazı Jandarma Komutanlığı önünde araçta bilinmeyen bir sebepten dolayı yangın meydana gelmiştir. 34 yolcusu ve 3 görevlisi bulunan otobüsteki yolculardan 3’ü yetişkin 2’si çocuk olmak üzere 5 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. 15 vatandaşımız ise Balıkesir’deki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmıştır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

“Yangın kahve makinasından çıktı” iddiası

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, yanan otobüsün yanında açıklama yaptı. Şoförün ve muavinin yangındaki ilk dumanlarından otobüsteki kahve makinasından çıktığını söylediğini aktaran Yılmaz şöyle konuştu: “Otobüs şoförü aracı sağ kenara çekerek, yolcuların panik yapmadan inmeleri isteniyor. Otobüste 34 yolcu ve 3 mürettebat bulunmakta iken arabadan 29 yolcunun indiği tespit edildi. Yaralımız çok yok. Kargaşadan dolayı yaralanmalar var. Yani 5 insanımız arabada vefat etti. Savcımız şu anda olayın başında tetkikleri yapıyor. Yolcuların, otobüs personelinin ifadeleri alınıyor.Ulaşım şirketinin listesi ile şu anda otobüsten inenlerin sayısı aynı. Vatandaşlarımız panik ile araçta yaralanmalara sebep olduğu ve ölen vatandaşlar alevlerden ve zehirli dumandan etkilenerek, daha sonrası alevlerin arasında kalarak vefat etmiştir. Hepimizin başı sağ olsun.”

“Şoförün bilgisine başvuruluyor”

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı da yangınla ilgili İHA muhabirine açıklama yaptı. Yazıcı, “Ne yazık ki otobüsün yanmasıyla 3 yetişkin, 2 çocuğumuz hayatını kaybetti. 15 yaralı yolcu Balıkesir’de 3 farklı hastanede tedavi altına alındı. 2 yolcu ise jandarmada ifade veriyor. Şoförün bilgisine başvuruluyor. Yaralıların sağlık durumları iyi. Yolcuların da bilgisine başvuruluyor. İtfaiye, jandarma ve savcılığın raporuyla olay aydınlatılacak. Henüz ölenlerin kimliği belli değil” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.