Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Devlet Bahçeli, İYİ Partilileri Twitter üzerinden MHP’ye dönmeye çağırdı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti’yi kuranları MHP’ye dönmeye çağırdı. Bahçeli’nin Twitter üzerinden yaptığı bu çağrı İYİ Parti tarafından ciddiye alınmadı. Hem Meral Akşener’in hem de İYİ Parti’nin resmi Twitter hesabı üzerinden Bahçeli’yi tiye alan mesajlar yayınlandı. İYİ Partili Lütfü Türkkan, “Kasımda seçime hazırlanın” dedi.

Bahçeli, şunları yazdı:

“Elbette dalından kopan yaprağın akıbetini her zaman rüzgâr tayin etmiştir. Bu durum şaşmaz bir hayat ve siyaset gerçeğidir. Milliyetçi Hareket Partisi düştüğü her yerden kalkmasını başarmış, adeta küllerinden yeniden doğmasını bilmiştir. 1 Kasım 2015’ten sonra ağır ve sancılı parti içi meselelerle biteviye meşgul edildiğimiz inkar edilemeyecek bir vakıadır. Bu vahim sürecin travmalarına ve makus sonuçlarına her dava arkadaşımız farklı dozajda muhatap kalmıştır. Yaşananlar üzücüdür, hüzünlüdür, ibret vericidir. 3-4 Ağustos 2019 tarihinde İYİ Parti’nin 4. Olağanüstü Kurultayı yapılacaktır. Çağrım şudur: Fiziken orada, fikren aramızda bulunan dava arkadaşlarımın müştereken karar alıp Milliyetçi Hareket Partisi’ne dönüşün tarihi sorumluluğunu yerine getirmeleri halisane ve samimi beklentimdir. Buluşma yerimiz zillet değil millettir. Kucaklaşma zamanı gelmiştir. İYİ Parti’nin Olağanüstü Kurultay’ında MHP’yle bütünleşme ve birleşme hamlesi Türkiye’nin gücüne güç katacak, yarım asırlık davamızı birlik ve dirlik içinde geleceğe taşıyacaktır.”

İşte Bahçeli’nin tweetlerinden bazıları:

Bahçeli’nin çağrısı İYİ Parti yönetiminde karşılık bulmadı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı alıntılayarak, “Yine ne dedin bu arkadaşa?” diye sordu:

İYİ Parti resmi hesabından ise bu video paylaşıldı:

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan ise “Herkes soruyor, neler oluyor diye. Kasımda seçime hazırlanın” diye yazdı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.